«Τρέφω τεράστιο σεβασμό για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, που πρέπει να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο έργο», διευκρίνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, σήμερα, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ντόναλντ Τουσκ, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

«Τουλάχιστον δεν χορεύαμε», απάντησε, χαριτολογώντας, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη συζήτηση με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι. 

Ειδικότερα, ο κ. Γιούνκερ εξήγησε πως η όποια παρεξήγηση με την κ. Μέι λύθηκε όταν ο πρόεδρος της Κομισιόν τής εξήγησε πως με τη δήλωσή του περί «νεφελώδους βρετανικής θέσης» δεν έψεγε την ίδια τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, αλλά την όλη κατάσταση με το Brexit.

«Δεν αναφερόμουν στην ίδια, αλλά στη συνολική κατάσταση της συζήτησης με το Ηνωμένο Βασίλειο», σημείωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντόναλντ Τουσκ τόνισε: «φερθήκαμε στη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, με τον μεγαλύτερο σεβασμό όλοι μας και εκτιμάμε τις προσπάθειές της για να επικυρωθεί η συμφωνία μας».