Τη θέση της χειρότερης αεροπορικής εταιρείας στα βρετανικά αεροδρόμια ψηφίστηκε για 6η συνεχή χρονιά η Ryanair στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, μια ετήσια έρευνα από έναν όμιλο καταναλωτών διαπίστωσε ότι οι επιβάτες έδωσαν στην αεροπορική που εδρεύει στο Δουβλίνο τη χαμηλότερη δυνατή βαθμολογία ως προς την επιβίβαση, την άνεση των καθισμάτων, την παροχή αναψυκτικών - σνακ και το περιβάλλον καμπίνας.

Στην ερώτηση μάλιστα αν υπάρχει μία αεροπορική εταιρεία με την οποία δεν θα ταξίδευαν ποτέ, περισσότεροι από δύο στους τρεις (ένα 70% των ερωτηθέντων) απάντησαν τη Ryanair.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο, η βρετανική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας επέβαλε αναγκαστικά μέτρα κατά της Ryanair, ως προς την απόφασή της να μην καταβάλει αποζημίωση για προβλήματα που διαπιστώθηκαν στις πτήσεις της το καλοκαίρι του 2018.

Η αεροπορική εταιρεία έχει επίσης δεχθεί αρνητικές κριτικές για την αλλαγή της πολιτικής χειραποσκευών δύο φορές πέρυσι.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί κανόνες. Ανησυχώ ότι θα πληρώσω έξτρα για «κρυμμένα κόστη» είπε χαρακτηριστικά ένας συμμετέχων στην έρευνα.

Εξάλλου, να θυμίσουμε πως εχθές πτήση της Ryanair από Λονδίνο δεν προσγειώθηκε ως όφειλε στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, αλλά εξαιτίας της κακοκαιρίας έφτασε στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία, με αποτέλεσμα οι 89 επιβάτες να υποστούν απίστευτη ταλαιπωρία πολλών ωρών και να χρειαστεί η συνδρομή άλλης αεροπορικής για να φτάσουν στον προορισμό τους.