Η Warner Bros τρίβει τα «χέρια» της με την απόφαση της να επενδύσει στις ταινίες υπερηρώων από το ουτοπικό σύμπαν της DC Comics, με τον ήρωα που φέρνει το παραδάκι, ωστόσο, να μην είναι ούτε ο Superman ούτε ο Batman, αλλά ο «περιθωριακός» «Aquaman».

Συγκεκριμένα, αφού «καταβρόχθισε» κατά τη διάρκεια των εορτών την «Επιστροφή της Μαίρη Πόπινς» και το «Bumblebee», o Aquaman συνεχίζει την κυριαρχία του στις εισπράξεις και το νέο έτος.

Βρίσκεται στην κορυφή του box office των ΗΠΑ για τρίτο συνεχόμενο σαββατοκύριακο, με εισπράξεις 30,7 εκατ. δολ.. Οι συνολικές εισπράξεις του φτάνουν τα 259,7 εκατ. δολ. στην Αμερική, αλλά τα έσοδά του σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά.

Με τις συνολικές εισπράξεις να φτάνουν στα 940,7 εκατ. δολ., ο Aquaman είναι η ταινία με τα υψηλότερα ακαθάριστα έσοδα από όλες τις ταινίες με υπερήρωες της DC Comics, εκτοπίζοντας τον προηγούμενο «πρωταθλητή» των εισπράξεων, «Batman vs Superman», με 873,6 εκατ. δολ.

Όσον αφορά στις εισπράξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ταινία «Wonder Woman» παραμένει πρώτη με έσοδα στα 412,5 εκατ. δολ.

Το επόμενο βήμα για τον Aquaman είναι να γίνει η πρώτη ταινία βασισμένη στο σύμπαν της DC που θα ξεπεράσει το 1 δισ. δολ. και η υπέρβαση αυτού του ορόσημου μοιάζει, πραγματικά, αναπόφευκτη.