Χρησιμοποιήθηκε από την ιδιωτική εταιρεία αντιμετώπισης κρίσεων Air USA και τώρα διατίθεται προς πώληση στην, πραγματικά, προνομιακή τιμή των 4,65 εκατ. δολ. Ο λόγος για ένα μαχητικό MIG-29, που το ΝΑΤΟ αποκαλεί με την κωδική ονομασία «Fulcrum» (υπομόχλιο).

Η αγγελία ανέβηκε στον ιστότοπο της Raptor Aviation και έχει ήδη εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του.

Πρόκειται για ένα διθέσιο MIG-29UB, κατασκευασμένο το 1986 στο εργοστάσιο Kalyazinsky Machine Building Plant, στη Μόσχα.

Έχει συνολικά πραγματοποιήσει 818 ώρες πτήσης από την κατασκευή του και μόλις 118 ώρες από την πλήρη ανακατασκευή του στο κρατικό κέντρο επισκευών αεροσκαφών στην Ουκρανία.

Ρεαλιστικά, ένα τέτοιο δικινητήριο μαχητικό αεροσκάφος 4ης γενιάς σε τιμή μόλις 4,65 εκατ. δολ. πρόκειται για πραγματική ευκαιρία. Ένα καινούριο MIG-29, αναλόγως και της έκδοσής του κοστίζει μεταξύ 11 και 20 εκατ. δολαρίων.

Κι αν αποφασίσετε να κάνετε μια περαιτέρω έρευνα αγοράς, θα διαπιστώσετε ότι για παράδειγμα ένα Cessna Citation XLS business jet με 2.000 ώρες πτήσης θα σας κόστιζε περί τα 7,1 εκατ. δολ., ενώ ένα κινεζικό Chengdu FC-1 Fierce Dragon, 20 εκατ. δολ.

Απολαύστε το σε βίντεο και φωτογραφίες: