Ένας από τους πιο αναγνωρισμένους «θεραπευτές» των ΗΠΑ που μετατρέπουν γκέι άτομα σε στρέιτ, ο Ντέιβιντ Μάθεσον, βγήκε από τη «ντουλάπα» της ντροπής και αποκάλυψε δημόσια τις σεξουαλικές προτιμήσεις του.

Ο μορμόνος στο θρήσκευμα Μάθεσον είχε αφιερώσει την καριέρα του στη «θεραπεία» ομοφυλόφιλων ανδρών και την επαναφορά τους στο «δρόμο» το σωστό.

Είναι, εξάλλου, ο διευθυντής του Ολιστικού Κέντρου Για το Φύλο, ενός οργανισμού αφοσιωμένου να κρατάει στρέιτ όσους γκέι διορθώθηκαν, ανακαλύπτοντας τις αιτίες για την «πάθησή» τους.

Ο θεραπευτής Ντέιβιντ Μάθεσον

Εν έτει 2006 συνέγραψε μια μελέτη που συνδέει την ομοφυλοφιλία με τις ψυχικές νόσους. Είναι ακόμη ο δυμιουργός του «Πώς να γίνω ολοκληρωμένος άντρας», που, βάσει της περιγραφής του στην πλατφόρμα του Amazon, είναι το αποτέλεσμα 6χρονης προσπάθειας κατανόησης και αντιμετώπισης των δυσκολότερων προκλήσεων για τους άντρες με ανεπιθύμητη ομοφυλοφιλίας.

 Όμως, φαίνεται πως κάτι πήγε στραβά, ενδεχομένως κάποιος από τους βαριά «ασθενείς» του τον κόλλησε με κάποιο πολύ ανθεκτικό στην αντιβίωση γκέι μικρόβιο, και ο Μάθεσον πρόσφατα παραδέχτηκε τις ανορθόδοξες προτιμήσεις του, μέσω Facebook.

«Ξέρω ότι η δουλειά μου βόηθησε πολλούς, γιατί πολλοί μού το είπαν. Αλλά, είμαι βέβαιος ότι πλήγωσα και πολλούς», έγραψε ο Μάθεσον στο αποκαλυπτικό του ποστ.

«Αρκετά από τα κολλήματα που είχα ως θεραπευτής προέρχονταν από την ομοφοβία μου και τη στενομυαλιά μου. Λυπάμαι πραγματικά γι’ αυτά τα λάθη και τον πόνο που, σίγουρα, προκάλεσαν σε πολλούς ανθρώπους. Όπως λυπάμαι, επίσης, και για τον πόνο που οι επιλογές μου προκαλούν σε άλλους», συνεχίζει ο Μάθεσον.

«Ακόμη και σήμερα, ως ένας πρόσφατα αποκαλυμμένος γκέι άνδρας, βρίσκω αρκετή ομοφοβία να κρύβεται μέσα μου. Όμως, πλέον αποδέχομαι τον εαυτό μου πολύ περισσότερο απ΄ό,τι 6 χρόνια πριν».