Ένα ζευγάρι από την Αυστραλία του οποίου το αυτοκίνητο έχει κολλήσει σε ένα βάλτο με κροκόδειλους, κατάφερε να διασωθεί αφού έγραψε «HELP» (βοήθεια) με γιγαντιαία γράμματα στη λάσπη.

Η Σαντέλ Τζόνσον και ο σύντροφος της, Κόλεν Νούλτζιτ, έμειναν κολλημένοι σε ένα βάλτο κατά τη διάρκεια ταξιδιού στο Εθνικό Πάρκο Keep River τη Δευτέρα.

Προσπάθησαν να απελευθερώσουν το αυτοκίνητο, σκάβοντας γύρω από τα λάστιχα, αλλά τελικά εγκατέλειψαν την προσπάθεια κι αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα στο βάλτο.

Ο Νούλτζιτ είπε στο ABC News ότι δεν κατάφεραν αν κοιμηθούν καλά, γιατί είχαν εντοπίσει κροκόδειλους σε κοντινή απόσταση κι ανησυχούσαν ότι η ανερχόμενη παλίρροια θα έφερνε τα τεράστια ερπετά έξω.

«Νωρίτερα εκείνη την ημέρα είδαμε δύο, τρεις κροκόδειλους - ήταν περίπου πέντε, με έξι μέτρα μήκος», είπε ο Νούλτζιτ.

Το ζευγάρι έμεινε στο αυτοκίνητο την πρώτη νύχτα, αλλά καθώς η παλίρροια άρχισε να τους.. κυκλώνει, πήραν τα υπάρχοντά τους, συμπεριλαμβανομένου και των σκυλιών τους, και απομακρύνθηκαν από το αυτοκίνητο.

Ενώ είχαν πει στους συγγενείς τους πού πηγαίνουν και πότε να περιμένουν να επιστρέψουν, είχαν πολύ λίγη τροφή και ελάχιστο νερό μαζί τους.

Τελικά το ζευγάρι συνειδητοποίησε ότι θα έπρεπε να πάρει τα πράγματα στα χέρια του αν ήθελε να σωθεί. 

Κατάφεραν να βάλουν φωτιά και να γράψουν τη λέξη HELP (βοήθεια) στη λάσπη μήπως τους δει κάποιο αεροσκάφος.

«Υποθέτω ότι ήμασταν και οι δύο αναστατωμένοι, αλλά έπρεπε να προσπαθήσω να είμαι ήρεμος», είπε ο Νούλτζιτ.

Μετά από περισσότερο από 24 ώρες, οι ενέργειες του ζευγαριού απέδωσαν καρπούς αφού εντοπίστηκαν από διασώστες που πετούσαν πάνω από την περιοχή.

Οι τοπικές αρχές έδωσαν συγχαρητήρια στο ζευγάρι για το πώς χειρίστηκε την κατάσταση!