Συγκλονισμένος ήταν από την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων ο Νίκος Αλιάγας, που μάλιστα είχε έκτακτη ραδιοφωνική εκπομπή έξω από τον ναό το πρωί της Τρίτης και ενώ η φωτιά ακόμα έκαιγε.

Ο παρουσιαστής του σταθμού Europe 1 ήταν από τις πρώτες πρωινές ώρες σε απόσταση αναπνοής από τη Νοτρ Νταμ, μεταδίδοντας όχι μόνο τις εξελίξεις αλλά και τη συγκίνηση όλων από την καταστροφή.

«Σήμερα χάνουμε ένα κομμάτι μας» έγραψε στο Instagram το βράδυ της Δευτέρας, ο Νίκος Αλιάγας, κάτω από μια φωτογραφία από την οροφή της Παναγίας των Παρισίων.  

Κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης σήμερα το πρωί, ο δημοσιογράφος συνάντησε έναν διάσημο Γάλλο Βιολοντσελίστα, τον Γκοτιέ Καπουσόν που έπαιζε στο δρόμο έξω τη φλεγόμενη Παναγία των Παρισίων. 

Ο Νίκος Αλιάγας τον ρώτησε γιατί αποφάσισε να παίξει μουσική στο συγκεκριμένο σημείο. «Αυτός ο ναός έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Το να τον βλέπω στις φλόγες είναι τρομακτικό» είπε ο μουσικός.

 
Το βράδυ της Δευτερας, ο Αλιάγας ανέβασε στο Twitter απόσπασμα από τον πρόλογο του Βίκτωρος Ουγκώ και την ελληνική λέξη «ανάγκη» που τον ενέπνευσε να συγγράψει το μυθιστόρημά του «Η Παναγία των Παρισίων».

«Είδα αυτή τη γυναίκα να κλαίει και τα δάκρυά της πλημμύρισαν την ψυχή μου αυτές τις άγιες μέρες» έγραψε σήμερα στο Instagram ο Νίκος Αλιάγας, ανεβάζοντας αυτή τη συγκινητική φωτογραφία.