«Καμία Συνωμοσία, Καμία Παρακώλυση. Για αυτούς που μας μισούν και για τους ριζοσπάστες αριστερούς των Δημοκρατικών: Το παιχνίδι τελείωσε» τουίταρε ο Τραμπ με μία φωτογραφία... α λα Game of Thrones.

Η έκθεση του Ρόμπερτ Μάλερ δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, με τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ουίλιαμ Μπαρ να διαβεβαιώνει ότι από την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα δεν διαπιστώθηκε πως ο πρόεδρος ή στελέχη του επιτελείου του συνεργάστηκαν με τη Ρωσία.

«Δεν διαπιστώθηκε ότι στελέχη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ συνωμότησαν ή συντονίστηκαν με τη ρωσική κυβέρνηση στις ενέργειες ανάμειξής της στις εκλογές» επισήμανε ο Μπαρ σε συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τον Ούιλιαμ Μπαρ, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος «δεν ενήργησε» προκειμένου να εμποδίσει την έρευνα για τη Ρωσία.

«Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κι εγώ καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τα στοιχεία που συνέλεξε ο ειδικός εισαγγελέας δεν είναι επαρκή ώστε να καθοριστεί ότι ο πρόεδρος διέπραξε το αδίκημα της παρακώλυσης της δικαιοσύνης» είπε.

Το κείμενο του πορίσματος, έκτασης 400 σελίδων, περιέχει τα συμπεράσματα της έρευνας που κράτησε 22 μήνες και έριξε βαριά σκιά στους πρώτους μήνες της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Από το έγγραφο έχουν αφαιρεθεί «ευαίσθητες» λεπτομέρειες από τις οποίες θα μπορούσε να αποκαλυφθεί η ταυτότητα μαρτύρων, καθώς και δεδομένα που πρέπει να παραμείνουν απόρρητα.