Οι χάρτες του Google Earth έδωσαν την απάντηση σε ένα μυστήριο με μια εξαφάνιση αεροπλάνου, όπως ισχυρίζεται μια ενθουσιώδης αερομεταφορέας. Στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας, μια δορυφορική εικόνα φαίνεται να δείχνει ένα αεροπλάνο ανάμεσα στα δέντρα στο Εθνικό Πάρκο Barrington Tops στη Νέα Νότια Ουαλία. Μια γυναίκα ισχυρίζεται ότι η φωτογραφία δείχνει τη θέση συντριβής αεροσκάφους που εξαφανίστηκε τη δεκαετία του 1980. Η δορυφορική εικόνα του Google Earth λήφθηκε το 2018 - αλλά είναι το συγκεκριμένο αεροπλάνο αυτό που υποστηρίζει;

Η πτήση VH-MDX εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 1981. Μετέφερε τέσσερις φίλους - τον Ken Price, τον Noel Wildash, τον Rhett Bosler και τον Philip Pembroke - και πετούσαν με τον εμπορικό πιλότο πρώην RAAF Mike Hutchins.

Η ομάδα πετούσε στο Σίδνεϊ από τα νησιά Whitsunday, όπου είχαν περάσει τις διακοπές τους.

Αλλά το αεροσκάφος εξαφανίστηκε στα μέσα της πτήσης χωρίς ίχνος - και κανείς δεν ξέρει τι συνέβη.

Οι ομάδες έρευνας πέρασαν εννέα ημέρες αναζητώντας το αεροσκάφος σε ένα κυνήγι με ελικόπτερα και εκατοντάδες εθελοντές με τα πόδια να κτενίζουν την περιοχή.

Τέσσερις εβδομάδες αργότερα, μια έρευνα περιλάμβανε 400 στρατιωτικά αποθεματικά μέλη, αστυνομικούς και εθελοντές διάσωσης - αλλά δεν βρέθηκε κανένα ίχνος.

Η εξαφάνιση της πτήσης VH-MDX είναι το μοναδικό μυστηριώδες αεροπλανικό δυστύχημα της Αυστραλίας από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οπότε λύθηκε το μυστήριο;

Δυστυχώς, η απάντηση είναι όχι. Η Barrington Research Group (BRG), η οποία είναι αφιερωμένη στην εύρεση του αεροσκάφους, δήλωσε ότι στην εικόνα δεν εμφανίζεται το Flight VH-MDX.

Η BRG εξήγησε ότι το αεροπλάνο στη φωτογραφία δεν ακουμπά στο έδαφος, αλλά μάλλον πετούσε πάνω του.

«Αυτή η εικόνα είναι ένα κλασικό παράδειγμα αεροσκάφους που έχει πιάσει η δορυφορική κάμερα και υπάρχουν πολλά άλλα παραδείγματα σε ολόκληρη τη Γη», έγραψε η ομάδα στην ιστοσελίδα τους.

«Ένα αεροσκάφος είναι απίθανο να βρίσκεται στην περιοχή Wilderness Barrington σε μια σχεδόν τέλεια κατάσταση όπως φαίνεται σε αυτή την εικόνα. Η σκιά του αεροσκάφους είναι επίσης ορατή στο έδαφος» συμπλήρωσε η ομάδα.