Στον εντοπισμό 87 πυροκροτητών για εκρηκτικά στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων στο Κολόμπο, προχώρησε η Αστυνομία της Σρι λάνκα, μια μέρα μετά από τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σε χριστιανικές εκκλησίες και ξενοδοχεία ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών, που στοίχισε τη ζωή σε 29 άτομα και τον τραυματισμό τουλάχιστον άλλων 500. Οι αρχές της χώρας έχουν προχωρήσει στη σύλληψη 24 υπόπτων για τις επιθέσεις, κάνοντας λόγο για ένα διεθνές τρομοκρατικών δίκτυο που βοήθησε τις ντόπιες ομάδες στο σχεδιασμό και την οργάνωση του μακελειού.

Ειδικότερα, οι Αρχές Ασφαλείας της χώρας διεξάγουν έρευνες σ’ ολόκληρο το νησί, προκειμένου να εντοπίσουν τους τρομοκράτες που είναι υπεύθυνοι για τις φονικές βομβιστικές επιθέσεις. Μέχρι στιγμής καμιά ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, με τις αρχές να κάνουν λόγο για ένα διεθνές δίκτυο τρομοκρατών που βοήθησε στην προετοιμασία των επιθέσεων.

«Δεν πιστεύουμε πως αυτές οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από μια ομάδα ανθρώπων που περιορίζονται στα όρια αυτής της χώρας», ανέφερε ο υπουργός Υγείας της χώρας.

«Πρόκειται για ένα διεθνές δίκτυο τρομοκρατών, χωρίς τη βοήθεια του οποίου, αυτές οι επιθέσεις δεν θα μπορούσαν να επιτύχουν», τόνισε.

Να σημειώσουμε πως μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 24 ύποπτοι για τις επιθέσεις, χωρίς κανένας, ωστόσο, να έχει αναλάβει την ευθύνη των τρομοκρατικών χτυπημάτων.