Σύμφωνα με το politis.com.cy, τα συμπεράσματα των ψυχιάτρων έχουν καταγραφεί και διαβιβάστηκαν στους ανακριτές της υπόθεσης. Σύμφωνα με την ψυχιατρική γνωμάτευση , ο φερόμενος ως serial killer, έχει πλήρη επίγνωση των πράξεων του και είναι ικανός να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία.

Έψαξαν το γραφείο του στο στρατόπεδο της Κλήρου

Σύμφωνα πάντα με το politis.com.cy, οι ερευνητές της υπόθεσης έψαξαν και το γραφείο του 35χρονου στο στρατόπεδο της Κλήρου και κατάσχεσαν τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Κανένα ίχνος της 6χρονης κόρης της Mary Rose

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 6χρονης κόρης της Mary Rose. Άνδρες της ΕΜΑΚ Κύπρου ερευνούν τη λίμνη Μεμί του Ξυλιατού προκειμένου να εντοπίσουν τη σορό του παιδιού μετά την ομολογία του λοχαγού Νίκου Μεταξά.

Τα μέλη της ΕΜΑΚ μπήκαν στη λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο με τις φουσκωτές βάρκες, ενώ επιστρατεύθηκε και ρομποτική κάμερα. Εάν δεν προκύψει αποτέλεσμα με την χρήση του συγκεκριμένου τρόπου έρευνας, η επιχείρηση θα συνεχιστεί με άλλον εξοπλισμό, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι περαιτέρω.

Επίσης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στήριξης στο μεταλλείο του Μιτσερού, όπου εντοπίστηκε η σορός της Mary Rose.

Οι έρευνες με την ρομποτική κάμερα, αλλά και μια μικρότερη με δυνατότητα διείσδυσης μέσα από τα διάφορα εμπόδια, θα συνεχίσουν τη Μεγάλη Τετάρτη, για πιθανή ανεύρεση και άλλων πτωμάτων.

Ο 35χρονος λοχαγός ομολόγησε πως σκότωσε δύο γυναίκες ενώ κατέθεσε πως η 6χρονη είναι νεκρή, αλλά δεν την σκότωσε ο ίδιος.

Νεκροτομή στην παρουσία ανθρωπολόγων

Πολύωρη και χωρίς επί της ουσίας αποτελέσματα φαίνεται να ήταν νεκροτομή επί της σορού του δεύτερου θύματος του 35χρονου λοχαγού, που διενεργήθηκε παρουσία και ανθρωπολόγων. Νέα νεκροτομή αναμένεται να γίνει και τη Μεγάλη Τρίτη, σε μια προσπάθεια να διαφανούν τα αίτια θανάτου.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος politis.comoι ανακριτές του γραφείου καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος του αρχηγείου αστυνομίας ελέγχουν κάθε πτυχή της διαδικτυακής δραστηριότητας του 35χρονου Νίκου Μεταξά, αφού έχει ξεκαθαρίσει ο τρόπος δράσης του.

Μέσα από τα προφίλ με το ψευδώνυμο «Ορέστης» αναζητούσε γυναίκες, κυρίως από τις Φιλιππίνες, τις οποίες προσέγγιζε επιδιώκοντας συνάντηση μαζί τους.

Υπάρχουν ενδείξεις για επαφές με κάποιες από τις γυναίκες που έχουν δηλωθεί ως εξαφανισθείσες το τελευταίο διάστημα, αλλά και με άλλες που ενδεχομένως να υπήρξαν θύματα του. Αυτός είναι και ο λόγος των επίμονων ερευνών στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό, καθώς πιστεύεται ότι υπάρχουν και άλλα πτώματα.

Ψάχνουν και σε σημεία που συχνάζουν αλλοδαπές στη Λευκωσία

Η διερεύνηση για άλλες γυναίκες που εξαφανίστηκαν και ενδεχομένως να συνομιλούσαν μαζί του μέσω της πλατφόρμας badoo συνεχίζεται. Κι ενώ η προσοχή επικεντρώνεται σε δύο κοπέλες που φαίνεται πως είχαν ηλεκτρονική διασύνδεση με τον «Ορέστη», οι ανακριτές της υπόθεσης δεν μένουν εκεί αλλά στρέφουν τις έρευνες τους και σε χώρους στη Λευκωσία, όπου συχνάζουν αλλοδαπές και τους οποίους φαίνεται να επισκέφθηκε ο 35χρονος με σκοπό να προσεγγίσει κάποιες από αυτές.

Πηγή βίντεο: ΚΥΠΕ