Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου,η ομολογία φρίκης του λοχαγού έγινε όταν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο.

Ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας που τον έβλεπαν ανήσυχο και ψυχολογικά καταρρακωμένο, τον υπέβαλαν σε επισταμένη ανάκριση και εκεί ομολόγησε.

Ο ίλαρχος Νίκος Μεταξάς έχει παραδεχθεί τους φόνους:

  • Της 38χρονης Μαρί Ρόουζ Τιμπούρκιο.
  • Της 28χρονης Αριάν Παλάνας.
  • Της Μαρικάρ Βαλτέζ.
  • Μιας γυναίκας από το Νεπάλ ή τις Ινδίες.
  • Τον διπλό φόνο της Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα, 36 χρονών από τη Ρουμανία και της κόρης της Έλενα Ναταλία Μπουνέα, 8 χρονών.

Εχει παραδεχτεί επίσης ότι πέταξε τη σορό της 6χρονης Σιέρρα Γκράτσε, κόρης της Μαρί Ρόουζ, υποστηρίζει όμως ότι δεν τη σκότωσε. Η σορός του παιδιού δεν έχει εντοπιστεί ακόμα. 

Η Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα, 36 χρονών από τη Ρουμανία και η κόρη της Έλενα Ναταλία Μπουνέα, 8 χρονών φαίνεται – ημερολογιακά - να είναι τα πρώτα θύματα του Μεταξά, αφού καταγγέλθηκε η απουσία τους στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 από την οικία όπου διέμεναν στον Άγιο Παύλο στη Λευκωσία.

Ενδεικτικό του κυνισμού του είναι ότι δεν θυμόταν καν την καταγωγή μιας από τις γυναίκες που σκότωσε, η οποία μάλιστα δεν είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένη.

Όπως είπε, πρόκειται για γυναίκα από τις Ινδίες ή το Νεπάλ την οποία βρήκε στη Λευκωσία αλλά δεν θυμόταν την ακριβή καταγωγή της. Μετά που την σκότωσε, την μετέφερε στο πεδίο βολής Ξιντούς στην Ορούντα και την πέταξε σε ξερόλακκο.

Χθες Μεγάλη Πέμπτη, υπέδειξε το σημείο όπου άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας την ανέσυραν. Λόγω προχωρημένης αποσύνθεσης δεν ήταν σε θέση να αναγνωριστεί. Θα γίνουν προσπάθειες μέσω γενετικού υλικού να ταυτοποιηθεί.

Ο κατά συρροή δολοφόνος ομολόγησε επίσης τη δολοφονία νεαρής μητέρας από τη Ρουμανία και της 8χρονης κόρης της, τις οποίες όπως ανέφερε, μετά που τις σκότωσε, τις πέταξε σε σημείο απέναντι από το μεταλλείο του Μιτσερού. Να σημειωθεί ότι η 8χρονη παρουσίαζε πρόβλημα υγείας. Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε από τις πρώτες μέρες της εξαφάνισής τους, μάνα και κόρη είχαν αφήσει στην οικία όπου διέμεναν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, αλλά και τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε η 8χρονη.

Η Αστυνομία είχε εκδώσει αρκετές ανακοινώσεις για την εξαφάνισή τους, ενώ υπήρξε μαρτυρία ότι κάποιος είδε το κοριτσάκι να εξέρχεται από φαρμακείο.

Ο Μεταξάς ανέφερε επίσης ότι στο ίδιο σημείο που πέταξε τη Ρουμάνα με την κόρη της πέταξε και τη Μαρικάρ Βαλτέζ.

Αρνείται όμως επίμονα ότι σκότωσε την εξάχρονη κόρη της Μαρί Ρόουζ επιμένοντας στο σενάριό του ότι έχασε τις αισθήσεις της και πέθανε γι’ αυτό και την πέταξε στη λίμνη Ξυλιάτου.

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν έχει διαπράξει άλλα εγκλήματα.

Ο διαδικτυακός «Ορέστης» συνελήφθη προχθές και για τρίτη δολοφονία, αυτή της Μαρικάρ Βαλτέζ 30 ετών από τις Φιλιππίνες.

Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν χθες στο Δικαστήριο από τον ανακριτή της υπόθεσης υπαστυνόμο Ιωάννη Γιωρκάτζη, προέκυψε μαρτυρία, η οποία καταδεικνύει ότι ο ύποπτος ήταν το πρόσωπο που συναντήθηκε με τη Μαρικάρ Βαλτέζ Αρκιόλα στις 13/12/2017, ενώ σημείωσε ότι λήφθηκε μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία ο ύποπτος είχε στην κατοχή του φωτογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν την άδεια προσωρινής παραμονής της Μαρικάρ, η οποία εντοπίστηκε στις 23/02/2018 στην περιοχή των Αγίων Ομολογητών και είχαν ληφθεί την ημέρα της εξαφάνισης της 13/12/2017.

Επίσης, οι συσκευές, τα μέσα αποθήκευσης και οι τηλεφωνικές κάρτες που εντοπίστηκαν και σχετίζονται με τους τρεις φόνους, αναμένεται να εξεταστούν εκ νέου υπό το φως των εξελίξεων του τέταρτου φόνου, ανέφερε επίσης ο εξεταστής.

Πάντως, ο ανακριτής για πρώτη φορά μίλησε για τέσσερις φόνους, χωρίς να διευκρινίζεται βέβαια εάν ο τέταρτος φόνος αφορά στο εξάχρονο παιδάκι που αγνοείται ή σε άλλη γυναίκα.

Όπως ανέφερε ο κ. Γιωρκάτζης, στις 24/04/2019 ο ύποπτος συνελήφθη και σε ανακριτική του κατάθεση παραδέχεται τη συνάντηση με το θύμα στις 12/12/2017 και δίνει διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται. Η Μαρικάρ έφυγε από το σπίτι στις 13/12/2017 με σκοπό να συναντήσει άγνωστο για την ιδία πρόσωπο το οποίο, όπως της υποσχέθηκε, θα την έφερνε σε επαφή με τον αδελφό του συντρόφου της (ο οποίος απεβίωσε στις 01/12/2017). Αυτό δεν έγινε ποτέ ενώ έκτοτε η 30χρονη αγνοείται.

Πόρτα – πόρτα οι έρευνες

Οπως αναφέρθηκε, θα ανακριθούν εκ νέου τα πρόσωπα που κατέθεσαν για τη υπόθεση της εξαφάνισης της Μαρικάρ, υπό το φως των νέων γεγονότων, ενώ θα ληφθούν και καταθέσεις με βοήθεια διερμηνέα, πράγμα το οποίο καθιστά δύσκολο και χρονοβόρο το έργο της Αστυνομίας.

Παράλληλα, θα γίνουν εκ νέου έρευνες στην οικία του 35χρονου, για εντοπισμό βιολογικών και άλλων τεκμηρίων, καθώς επίσης θα πραγματοποιηθεί εξειδικευμένη έρευνα στα δύο του οχήματα.

Η Αστυνομία θα προχωρήσει σε έρευνα από πόρτα σε πόρτα στη διεύθυνση όπου διέμενε η Μαρικάρ, καθώς και στον χώρο εργασίας της, σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί μαρτυρία.

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος παρουσιάστηκε χθες στο Δικαστήριο, χωρίς την εκπροσώπηση συνηγόρου, ενώ δεν έφερε ένσταση στην περαιτέρω κράτησή του. Σκοπός της Αστυνομίας είναι όπως αύριο Μεγάλο Σάββατο να παρουσιάσει εκ νέου τον ύποπτο στο Δικαστήριο, για να ζητήσει την 8ήμερη κράτησή του και για τις τρεις δολοφονίες γυναικών που διερευνώνται εναντίον του.

«Εκλιπαρούσαμε για έρευνες»

Ο εργοδότης της μητέρας της Μαρικάρ Πέτρος Κωνσταντινίδης, η οποία όπως όλα δείχνουν, είναι το τρίτο γνωστό θύμα του 35χρονου στρατιωτικού, μίλησε για λανθασμένους χειρισμούς από πλευράς υπευθύνων.

Μεταξύ άλλων είπε ότι όταν πήγε με τη μητέρα της Μαρικάρ να καταγγείλει την εξαφάνιση, τον Δεκέμβριο του 2017, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τα χρήματα της αγνοούμενης εξακολουθούσαν να βρίσκονται στην τράπεζα. Όπως εξήγησε ο εργοδότης της αγνοούμενης, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι μάλλον η Μαρικάρ έφυγε με κάποιον.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, δεν θέλησε να αναφερθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα και τμήματα, ανέφερε ότι λόγος της παρέμβασής του ήταν ότι εάν τότε γίνονταν διαφορετικά οι χειρισμοί από πλευράς αρμοδίων, ίσως κάποιο θύμα του «Ορέστη» να γλίτωνε. Παρακαλούσαμε, εκλιπαρούσαμε, είπε ο κ. Κωνσταντινίδης να ερευνήσουν το τηλέφωνό της αλλά δεν το έπραξαν, είπε, προσθέτοντας ότι πήγε τέσσερις φορές στην Αστυνομία για να τους πιέσει να κάνουν έρευνες.