«Αν θέλεις να έρθεις εδώ να κάνεις σεξ με γυναίκα, έλα και δώστου να καταλάβει», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου. «Αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνει παγκοσμίως γνωστή η Βραζιλία σαν ένας γκέι τουριστικός παράδεισος. Η Βραζιλία δεν μπορεί να γίνει μια χώρα του ομοφυλόφιλου κόσμου, του γκέι τουρισμού. Έχουμε οικογένειες», πρόσθεσε ο Μπολσονάρου στο βραζιλιάνικο περιοδικό Exame.

Τα  παραπάνω  σχόλια έγιναν κατά τη διάρκεια μιας πρωινής συνάντησης με Βραζιλιάνους δημοσιογράφους κι άμεσα προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση της LGBT κοινότητας στη Βραζιλία.

«Αυτός δεν είναι η κεφαλή του έθνους, είναι μια εθνική ντροπή», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μιράντα, ένας αριστερός γερουσιαστή και ακτιβιστής της LGBT κοινότητας. «Λεκιάζει την εικόνα της Βραζιλίας με κάθε τρόπο που μπορεί να φανταστεί κανείς», πρόσθεσε ο Μιράντα, τονίζοντας πως με τέτοιες δηλώσεις αφενός στοχοποιεί τα μέλη της γκέι κοινότητας κι αφετέρου προάγει τη σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών στη Βραζιλία.

«Πρόκειται για μια καταστροφική δήλωση, τόσο από την πλευρά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσο και από την άποψη της διεθνούς εικόνας της Βραζιλίας», ανέφερε στον Guardian ο Ρενάν Κουινάλια, δικηγόρος από το Σάο Πάολο και LGBT ακτιβιστής. «Δίνει το πράσινο φως πως μόνο οι ετερόφυλες οικογένειες είναι αυθεντικές οικογένειες. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν όσα επί 30 χρόνια ο Μπολσονάρου έκανε ξεκάθαρο με τη δημόσια ζωή του. Πως είναι ομοφοβικός», τόνισε ο Κουινάλια.