Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι τα φορτία ναρκωτικών σε ολόκληρο τον κόσμο παραδίδονται με διάφορους κρυφούς τρόπους για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους από τους αστυνομικούς και τις ομάδες επιβολής του νόμου.

Τα  δίκτυα ναρκωτικών λειτουργούν δίνοντας προτεραιότητα στις παραδόσεις σε αγοραστές και διανομείς. Ωστόσο, οι επιδρομές της αστυνομίας και οι συλλήψεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο στην παγκόσμια βιομηχανία των ναρκωτικών.

Αλλά δεν είναι συμπεριλαμβάνουν όλες οι περιπτώσεις συλλήψεις, θανάτους και ... κυνηγητό μεταξύ των εμπόρων και των αστυνομικών.

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στην Αυστραλία έμεινε έκπληκτο όταν έγινε παραλήπτης παράνομων ναρκωτικών. Συγκεκριμένα μαζί με τα ψώνια τους, τους παραδόθηκε ένα πακέτο που περιείχε μεθαμφεταμίνη αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανέφερε το AFP.

Το ζευγάρι από τη Μελβούρνη ανακάλυψε πως οι σακούλες με τα ψώνια που τους παραδόθηκαν περιείχαν τη λευκή σκόνη μέσα σε ένα δέμα. Αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία και αποκάλυψαν τι είχε φτάσει στα χέρια τους.

Οι σακούλες περιείχαν τελικά 20κιλά μεθαμφεταμίνης που έχουν αξία περίπου 7 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αυστραλία.

Μετά από έρευνα, οι αστυνομικοί βρήκαν 20 κιλά μεθαμφεταμίνης σε ένα άλλο σπίτι της Μελβούρνης και συνέλαβαν έναν 21χρονο άνδρα.

Το ζευγάρι, που έλαβε το πακέτο και επίσης βοήθησε την αστυνομία να πιάσει τον ένοχο, ζήτησε από την αστυνομία να μην αναφερθούν τα ονόματα τους από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.