Για άλλες οκτώ μέρες ανανεώθηκε το διάταγμα προσωποκράτησης του 35χρονου «Ορέστη» στην Κύπρο, ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδευόμενος από μέλη της αντιτρομοκρατικής.

Όπως αναφέρει ο Πολίτης, το Δικαστήριο διέταξε την ανανέωση της κράτησής του στο άκουσμα νέων υποθέσεων από τον ανακριτή, ο οποίος έκανε αναφορά και για μία καταγγελία βιασμού γυναίκας από τον 35χρονο.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ, Νεόφυτος Σιάηλος, στις 30 Απριλίου 2019 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λευκωσίας από αλλοδαπή, πως κατά το 2017  και συγκεκριμένα στις 30/9/17  και όταν εκείνη ήταν 19 ετών, ο ύποπτος ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, παρά τη θέλησή της.

Όπως πρόσθεσε, ο 35χρονος συνομιλούσε μαζί της για να τη φωτογραφίσει ως μοντέλο. Μάλιστα, βιντεογράφησε τον βιασμό με το κινητό του τηλέφωνο.

Η 19χρονη εκμυστηρεύτηκε μέσω social media στη σύζυγό του  35χρονου   τον βιασμό.

Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα χθες και επανασυνελήφθη, αλλά δεν παραδέχεται τον βιασμό. Για τον βιασμό παραλήφθηκαν 4 καταθέσεις και αναμένονται κι άλλες.

Για όλες τις υποθέσεις, σύμφωνα με τον ανακριτή, παραλήφθηκαν 352 τεκμήρια και έγιναν έρευνες σε 9 οχήματα και σπίτια.

Ο 35χρονος δεν έφερε ένσταση στο αίτημα για ανανέωση της κράτησης του.