Μια... εισβολή ψύλλων οδήγησε στο κλείσιμο ενός αστυνομικού τμήματος του Παρισιού, αφού οι αξιωματικοί παραπονέθηκαν ότι δαγκώθηκαν και τα παράσιτα «μολύνουν» πλέον τα σπίτια τους.

Η αστυνομική ένωση δήλωσε ότι οι ιθύνοντες δεν είχαν αντιμετωπίσει σωστά το θέμα - το οποίο αναφέρθηκε αρχικά πριν από λίγες εβδομάδες - και ότι οι συνθήκες εργασίας ήταν λυπηρές.

«ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ»! Για πολλές ημέρες, οι υπάλληλοι του CP19 υφίστανται εισβολή ψύλλων που δημιουργεί συνθήκες εργασίας που ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ !!!», έγραψε η ένωση των αστυνομικών στο twitter.

Το αίτημά τους να κλείσουν το αστυνομικό τμήμα για μια πλήρη απολύμανση ελήφθη τελικά υπόψη.

Η Le Parisien αναφέρει ότι οι εμπειρογνώμονες ελέγχου παρασίτων θα μπουν στο κτίριο τη Δευτέρα και την Τρίτη για να σκοτώσουν τους ψύλλους.

Πολλοί υπάλληλοι στο σταθμό - στο 19ο τμήμα της πόλης - είχαν δαγκωθεί και η αστυνομία είπε ότι μερικοί είχαν «φέρει πίσω (τους ψύλλους) στα σπίτια τους, μολύνοντας έτσι την οικογενειακή τους μονάδα».

Οι αξιωματούχοι της Ένωσης δήλωσαν ότι θα θέσουν το ζήτημα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον υπουργό Εσωτερικών, κ. Κριστόφ Καστανέ, σήμερα Δευτέρα.