Μετά την καταγγελία γυναίκας πως βιάστηκε από τον ίλαρχο της Εθνικός Φρουράς, δύο νέες καταγγελίες έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, δύο γυναίκες από τις Φιλιππίνες έχουν εκμυστηρευτεί σε μέλη της κοινότητάς τους πως βιάστηκαν από τον 35χρονο.

«Η μία έχει ήδη φύγει από τη χώρα. Ο βιασμός της έγινε πριν τρία χρόνια. Μόλις έμαθε για τις δολοφονίες ήρθε σε επαφή μαζί μας αλλά δεν μπορεί να πάει στην αστυνομία. Αυτός ήταν ο λόγος που έφυγε από το νησί, για να ξεφύγει από αυτό αυτό που της συνέβη» λέει η Έστερ Μπίτι, επικεφαλής της Ομοσπονδίας Οργανισμού Φιλιππινέζων στην Κύπρο.

Η εν λόγω γυναίκα βρίσκεται στην Τουρκία και δεν θέλει να καταγγείλει τον βιασμό ενώ η δεύτερη εξετάζει το τι θα πράξει, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

«Η δεύτερη γυναίκα είναι ακόμα στην Κύπρο και σκέφτεται αν θα ενημερώσει ή αν θα πάει στην αστυνομία. Ο βιασμός της έγινε επίσης πριν από τρία χρόνια. Νιώθει ενοχή που δεν το κατήγγειλε νωρίτερα», συμπληρώνει η Έστερ Μπίτι.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της βαλίτσας με τη σορό της Maricar Valdez στην «Κόκκινη Λίμνη»

«Με βιντεοσκοπούσε και με βίαζε»

Η 21χρονη από τις Φιλιππίνες είναι η πρώτη που κατήγγειλε τον βιασμό της από τον Νίκο Μεταξά στις 30 Απριλίου.

«Τον ύποπτο τον γνώρισα τέλη του 2016 μέσω του διαδικτύου με σκοπό να με φωτογραφίσει ως μοντέλο πράγμα το οποίο έγινε. Αρχές του 2017 με παρέλαβε με το αυτοκίνητό του από το σπίτι μου στη Λευκωσία προκειμένου να μου παραδώσει το φωτογραφικό υλικό. Με μετέφερε σε έρημη περιοχή έξω από τη Λευκωσία και μέσα στο αυτοκίνητο ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί μου, χωρίς τη θέλησή μου. Προσπάθησα να αντισταθώ. Φώναζα. Δεν τα κατάφερα», κατέθεσε η 21χρονη.

«Με το κινητό βιντεοσκοπούσε όλη την πράξη. Ότι έγινε το εκμυστηρεύτηκα σε φιλικό μου πρόσωπο. Καθώς και στην πρώην σύζυγο του υπόπτου», ανέφερε.

Μετά τον βιασμό, ο 35χρονος είχε πάει στις Αρχές και κατήγγειλε την νεαρή ισχυριζόμενος ότι τον απειλεί με καταγγελία για βιασμό!

«Έπαιρνε τρόπαια από τα θύματά του»

Serial killer και σεξουαλικό δράστη σαδιστικού τύπου που παίρνει ικανοποίηση από τις πράξεις του και δεν νιώθει ενοχές χαρακτηρίζουν τον 35χρονο Νίκο Μεταξά εγκληματολόγοι.

Σύμφωνα με εγκληματολόγους που μίλησαν στον ΑΝΤ1, ο 35χρονος έκρυβε μέσα του έναν εξαιρετικά βίαιο χαρακτήρα.

«Οι δράστες αυτοί αντλούνε ευχαρίστηση και ικανοποίηση μέσα από το σαδισμό, μέσα από το φόνο, μέσα από τον πόνο που προκαλούν στα θύματά τους. Δεν έχει καθόλου ενσυναίσθηση, δεν καταλαβαίνει δηλαδή τον πόνο που προκαλεί στο θύμα του, δεν έχει σε δεύτερο χρόνο το αίσθημα της ενοχής», αναφέρει η εγκληματολόγος Μαρία Τσιλιάκου.

«Είδαμε ότι έπαιρνε τρόπαια από τα θύματά του, φωτογραφίες, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα είχε ανωνυμία. Συνηθίζουν μέσα από το έγκλημα και τον σαδισμό να αντλούν την ευχαρίστησή τους και αυτό δεν έχει όριο», συμπληρώνει η κυρία Τσιλιάκου.

Σύμφωνα με την έρευνα του εγκληματολόγου Άγγελου Τσικρή, στην Ελλάδα τέτοιου τύπου υποθέσεις δεν ξεπερνούν το 1% των υποθέσεων ανθρωποκτονίας με πρόθεση και όταν εμφανίζονται τραβούν όλα τα φώτα της δημοσιότητας.

«Είναι κλασσικές περιπτώσεις όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν, σαν τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη. Πρόκειται για δολοφόνους που κρύβουν μία δεύτερη ζωή. Έχουν και δεύτερο ρόλο ο οποίος είναι βαθύτατα εγκληματογενής και απόλυτα παθολογικός», λέει ο κ. Τσικρής.

Τα θύματα του Νίκου Μεταξά:

Σεπτέμβριος 2016

Livia Florentina Bunea, 36 ετών (Ρουμανία)

Elena Natalia, κόρη της Livia Florentina, 8 ετών

Ο serial killer ομολόγησε πως οι σοροί τους είναι σε βαλίτσες στην «Κόκκινη Λίμνη»

Δεκέμβριος 2017

Maricar Valdez Arquilla, 29 ετών (Φιλιππίνες) - Ο serial killer ομολόγησε πως η σορός της είναι σε βαλίτσα στην «Κόκκινη Λίμνη»

Μάιος 2018:

Mary Rose Tiburcio, 38 ετών (Φιλιππίνες) – Η σορός της εντοπίστηκε στο μεταλλείο του Μιτσερού

Sierra, κόρη της Mary Rose, 6 ετών – Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό της σορού στη λίμνη Μεμί

Ιούλιος 2018

Arian Palanas Lozano, 28 ετών (Φιλιππίνες) – Η σορός της εντοπίστηκε στο μεταλλείο του Μιτσερού

Καλοκαίρι 2018

Khadka Anu (Νεπάλ) – O serial killer ομολόγησε πως η σορός της βρισκόταν στο πεδίο βολής στην Ορούντα