Ακύρωση των εθνικών εκλογών που διεξήχθησαν πέρσι, καθώς επίσης την ακύρωση των εκλογών του Μαρτίου για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης αιτήθηκε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα CHP, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία.

Το αίτημα του CHP υποβάλλεται δύο ημέρες αφότου το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο αποφάσισε την επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη.

Τη Δευτέρα, η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (YSK) έδωσε εντολή να επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, τις οποίες κέρδισε το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, επικαλούμενη παρατυπίες στον διορισμό των αξιωματούχων στα εκλογικά τμήματα, έπειτα από προσφυγή του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Στις εκλογές της 31ης Μαρτίου, οι ψηφοφόροι ψήφισαν για τους επικεφαλής της περιφέρειας, για δημάρχους, για δημοτικά συμβούλια και για τοπικούς αξιωματούχους. Η YSK αποφάσισε να ακυρώσει μόνο το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, τις οποίες έχασε το AKP.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) κατέθεσε προσφυγές για την ακύρωση και των τεσσάρων προαναφερθεισών ψηφοφοριών, καθώς και των περσινών προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της 24ης Ιουνίου, με τη λογική ότι οι αξιωματούχοι στα εκλογικά τμήματα είχαν διορισθεί με τον ίδιο τρόπο και στις εκλογές αυτές.