Οι εξετάσεις του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με τα προφίλ διάφορων γυναικών που είχαν έρθει σε επαφή με τον διαδικτυακό «Ορέστη» να έχουν τεθεί κάτω από το μικροσκόπιο των ανακριτών, σύμφωνα με το cyprutimes.com.

Οι Αρχές κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα της κάρτας SIM που ο Μεταξάς επιχείρησε να καταπιεί πριν συλληφθεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ο Μεταξάς δε συνομιλούσε μέσω διαδικτύου μόνο με αλλοδαπές αλλά και με προφίλ γυναικών από την Κύπρο.

Ψάχνουν φωτογραφίες οι μαθητές του

Σύμφωνα με τον ANT1, ο «Ορέστης» παρέδιδε συχνά μαθήματα φωτογραφίας και έλεγε στους μαθητές τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προσεγγίζουν άγνωστες κοπέλες για να τις φωτογραφίσουν.

Πλέον οι μαθητές του ψάχνουν τα αρχεία τους προκειμένου να διαπιστωθεί αν κοπέλες που φωτογράφισε είναι ακόμα εν ζωή.

«Μας είχε πάει και εμάς και στο μεταλλείο του Μιτσερού και στη λίμνη του Μεμί. Μάλιστα είχαμε πάει και στο σημείο που έχουν βρεθεί κοπέλες. Στα μαθήματα μας είχε δείξει μία ή δύο κοπέλες, δεν θυμάμαι πολύ καλά, αλλά τη μία την θυμάμαι σίγουρα, η οποία ευτυχώς είναι ζωντανή, αυτό έχω μάθει, μας είχε δείξει πως την είχε βρει και της είχε κάνει φωτογράφιση. Και μάλιστα, μας είχε πει πώς να τις προσεγγίζουμε τις κοπέλες», δηλώνει μαθητής του 35χρονου στον ΑΝΤ1.

Ο «Ορέστης» είχε εμμονή με τα θύματά του, τα παρακολουθούσε, τα προσέγγιζε με άλλα ονόματα στα κοινωνικά δίκτυα, προσέγγιζε τα ίδια και τις φίλες τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ο 35χρονος, πριν τη Maricar, είχε προσεγγίσει μία φίλη της, τη Lisa. «Όταν η Lisa συνάντησε τον Ορέστη ήταν παρέα με την Maricar και την Margie. Ο Ορέστης δεν βγήκε από το αυτοκίνητο, έμεινε μέσα» δήλωσε η Fen, φίλη της Maricar στον ΑΝΤ1.

Μάλιστα, στη συνάντηση η Maricar δεν είχε δει τον 35χρονο και «η Lisa έφυγε με τον Ορέστη και τα δύο άλλα κορίτσια, η Maricar και η Margie, της τηλεφωνούσαν συνεχώς. Γι αυτό και ο Ορέστης δεν έβλαψε τη Lisa».