«Καμπανάκι» κινδύνου για τα Βαλκάνια σήμανε ο πρόεδρος της Σερβίας, σε συνέντευξή του στη σερβική δημόσια τηλεόραση από τα Τίρανα, όπου παίρνει μέρος στη συνάντηση αρχηγών κρατών των Δυτικών Βαλκανίων. Τόνισε παράλληλα πως «κάθε ενέργεια προς την εθνική ενοποίηση των Αλβανών αποτελεί απειλή για την σταθερότητα της περιοχής». 

Το νήμα έπιασε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας που στο ίδιο μήκος κύματος σημείωσε ότι γίνεται προσπάθειες «να επιβληθεί η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας ως τετελεσμένο γεγονός».  «Μπορεί να είμαστε μικροί ως λαός, αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι» τόνισε ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς. 

Νωρίτερα, με ανάρτηση του στο Facebook και έπειτα από συνάντησή του με τον Έντι Ράμα, ο πρόεδρος του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι παραδέχθηκε ότι συζήτηση μαζί του το ζήτημα της κατάργησης των συνόρων μεταξύ Κοσόβου και Αλβανίας. 

«Σ' αυτή τη συνάντηση εκφράσαμε επίσης την ανάγκη να διορθωθούν οι ιστορικές αδικίες, ενώνοντας τον αλβανικό παράγοντα ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση για το δικαίωμα των Αλβανών που ζουν στο Πρέσεβο, το Μπουγιάνοβατς και την Μέντβετζε να ενταχθούν εδαφικά στην επικράτεια της Δημοκρατίας του Κοσόβου» έγραψε ο Χάσιμ Θάτσι, μιλώντας για σέρβικες επαρχίες.