Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, από τη νεκροψία στη σορό της 30χρονης που εντοπίστηκε σε πεδίο βολής της Ορούντας μετά από υπόδειξη του serial killer, διαπιστώθηκε εκ πρώτης όψεως πως ένα χτύπημα στο κεφάλι ήταν το μοιραίο.

Με βάση αυτό το στοιχείο φαίνεται ότι ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς άλλαξε τον τρόπο που σκότωνε τα θύματά του καθώς κάποιες γυναίκες τις σκότωσε διά στραγγαλισμού ή διά στραγγαλισμού με κεφαλοκλείδωμα. Υπενθυμίζεται πως η Mary Rose και η Livia Florentina στραγγαλίστηκαν από τον Νίκο Μεταξά.

Πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για την 30χρονη προκειμένου να εκπονηθεί η τελική έκθεση για το θάνατο της Asmita για να παραδοθεί στην κυπριακή αστυνομία.


H Asmita Khadka Bista / Φωτογραφία: philenews.com 

Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστεί η σορός της 29χρονης Maricar Valdez.

Την Πέμπτη εντοπίστηκε ένας στηθόδεσμος ο οποίος στάλθηκε στα δικαστήρια προκειμένου να εξεταστεί αν ανήκει σε κάποιο από τα θύματα του Νίκου Μεταξά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», το νέο εύρημα θα εξεταστεί καθώς επίσης και τρία σφουγγάρια που είχαν βρεθεί στη λίμνη την Τετάρτη.

Ο 35χρονος ανακρίθηκε για ακόμα μία φορά και αρνήθηκε πως υπάρχουν και άλλα θύματα πέρα από τις πέντε γυναίκες και τα δύο παιδιά που έχει ομολογήσει ότι σκότωσε.

Παράλληλα υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη βαλίτσα που ιδιοκτήτρια εστιατορίου ανέφερε ότι είχε αφήσει ο ίδιος στα σκουπίδια.

Ο 35χρονος επανέλαβε πως τα πρώτα θύματά του ήταν η Livia Bunea και η 8χρονη κόρη της, Elena Natalia, το 2016, οι σοροί των οποίων ανασύρθηκαν μέσα σε βαλίτσες από την Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό.

Σύμφωνα με το cyprustimes.com, o 35χρονος μετά τα όσα ομολόγησε την Μεγάλη Εβδομάδα άλλαξε στάση και δεν εμφανίζεται συνεργάσιμος με τις ανακριτικές αρχές και περιορίζεται στους ισχυρισμούς του.

Στο μεταξύ, οι ανακριτές του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα της κάρτας SIM που ο Μεταξάς προσπάθησε να καταπιεί κατά τη σύλληψη του.

Ο Νίκος Μεταξάς είναι αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια, δηλαδή όσα είναι και τα θύματά του.

Η μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε από κυπριακή δικαστήριο ήταν τα πέντε φορές ισόβια, για το πενταπλό φονικό στην Αγία Νάπα το 2012.

Τα θύματα του Νίκου Μεταξά:

Σεπτέμβριος 2016

Livia Florentina Bunea, 36 ετών (Ρουμανία)

Elena Natalia, κόρη της Livia Florentina, 8 ετών

Ο serial killer ομολόγησε πως οι σοροί τους είναι σε βαλίτσες στην «Κόκκινη Λίμνη»

Δεκέμβριος 2017

Maricar Valdez Arquilla, 29 ετών (Φιλιππίνες) - Ο serial killer ομολόγησε πως η σορός της είναι σε βαλίτσα στην «Κόκκινη Λίμνη»

Μάιος 2018:

Mary Rose Tiburcio, 38 ετών (Φιλιππίνες) – Η σορός της εντοπίστηκε στο μεταλλείο του Μιτσερού

Sierra, κόρη της Mary Rose, 6 ετών – Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό της σορού στη λίμνη Μεμί

Ιούλιος 2018

Arian Palanas Lozano, 28 ετών (Φιλιππίνες) – Η σορός της εντοπίστηκε στο μεταλλείο του Μιτσερού

Καλοκαίρι 2018

Asmita Khadka Bista, 30 ετών  (Νεπάλ) – O serial killer ομολόγησε πως η σορός της βρισκόταν στο πεδίο βολής στην Ορούντα