Αυστηρή εντολή στους άντρες να μη ρίχνουν ούτε ματιά στις γυναίκες κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού εξέδωσε το ανώτατο θρησκευτικό όργανο του Ιράν. «Όποιος αγνοήσει αυτές τις οδηγίες όσο διαρκεί το Ραμαζάνι, θα έχει διαπράξει αδίκημα και θα πρέπει να περιμένει κάποια ποινή από τις μονάδες εφαρμογής του νόμου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του οργάνου, Γκολάμ-Χοσεΐν Εσμαϊλί.

Εξάλλου, ανακοινώθηκε πως όσοι τρώνε δημόσια κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής εορτής ή ακούνε μουσική στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου τους, θα συλλαμβάνονται.

«Η συμβουλή μου στις γυναίκες είναι να σεβαστούν ακόμα περισσότερο το καθεστώς με τις χιτζάμπ από ό,τι νωρίτερα, ενώ στους άντρες λέω ότι θα πρέπει να αποφεύγουν να κοιτούν τις περαστικές γυναίκες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του οργάνου, Γκολάμ-Χοσεΐν Εσμαϊλί.

Την ίδια ώρα η «αστυνομία ηθικής» που λειτουργεί στο Ιράν έχει ξεκινήσει έρευνα για βίντεο στα social media που δείχνουν μαθήτριες σχολείων να χορεύουν ποπ τραγούδια.

Το βίντεο που προκάλεσε την οργή του υπουργείου Παιδείας του Ιράν που έκανε λόγο για «ενοχλητικές εικόνες» δείχνουν νεαρά παιδιά και κάποιους δασκάλους να χορεύουν το τραγούδι Gentleman by US του Ιρανού ράπερ, Sasy.

Δείτε τη συλλογή με τις φωτογραφίες: