Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για την πρωθυπουργία στη Μεγάλη Βρετανία μετά την παραίτηση της Τερέζα Μέι επιβεβαίωσε σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον, πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου και ένας από τους δυναμικότερους υποστηρικτές του Brexit.

«Ασφαλώς θα είμαι» υποψήφιος, τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον, κατά τη διάρκεια επιχειρηματικού συνεδρίου στο Μάντσεστερ, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των περισσότερων από τους πολιτικούς σχολιαστές και των μελών του κόμματος των Συντηρητικών.

Ο Τζόνσον, πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, παραιτήθηκε πέρσι από υπουργός Εξωτερικών, διαφωνώντας με τη στρατηγική της κυβέρνησης για το Brexit. Η Μέι ανακοίνωσε στις αρχές της εβεδομάδας ότι τον Ιούνιο θα καταθέσει ένα νομοσχέδιο για την αποχώρηση από την ΕΕ. Η ψηφοφορία που θα ακολουθήσει στο κοινοβούλιο θα αφορά τη νομοθεσία που θα πρέπει να υιοθετηθεί για να εφαρμοστεί η Συμφωνία Αποχώρησης και ότι την ίδια τη Συμφωνία.

Να σημειώσουμε πως η σημερινή πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, έχει δεσμευτεί ότι θα παραιτηθεί όταν η Βουλή των Κοινοτήτων εγκρίνει τη συμφωνία για το Brexit, που έχει ήδη απορριφθεί τρεις φορές, χωρίς, ωστόσο, να έχει όμως ορίσει μέχρι σήμερα κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα.

Αξίζει να τονισθεί πως πολλοί υπουργοί και βουλευτές αυτοπροβάλλονται ως διάδοχοί της, ποζάροντας για φωτογραφίες και μιλώντας για θέματα που δεν έχουν σχέση με τους τομείς τους.