Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, ακούγεται κάποιος να φωνάζει τον Φάρατζ «φασίστα» και εκείνος απευθυνόμενος στους άνδρες της φρουράς του μετά την «επίθεση» λέει: «πώς γίνεται να μην το σταματήσατε αυτό;».

Ο 32 χρονος Πολ Κρόουδερ είναι αυτός που πέταξε το μιλκσέικ -μπανάνας και αλατισμένο με καραμέλα γάλακτος!- στον Φάρατζ.

Όπως είπε ο ίδιος, είδε ότι γινόταν μια εκδήλωση του Κόμματος Brexit στο κέντρο της πόλης και πρόσεξε τον Φάρατζ. «Δεν ήξερα ότι ήταν στην πόλη, σκέφτηκα ότι αυτή είναι η μοναδική μου ευκαιρία» δήλωσε. «Είναι δικαίωμα όλων να διαμαρτύρονται ενάντια σε ανθρώπους όπως αυτός. Η κακία και ο ρατσισμός που ο ίδιος διασπείρει στη χώρα είναι πολύ χειρότερα από ένα μιλκσέικ πάνω του».

«Δεν το μετάνιωσα. Άξιζε », είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη σύλληψή του.

«Δυστυχώς κάποιοι οπαδοί της παραμονής έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί, στο σημείο που η φυσιολογική προεκλογική εκστρατεία έχει καταστεί αδύνατη», έγραψε στο Twitter ο Βρετανός πολιτικός, λίγο μετά το περιστατικό. «Για να λειτουργεί μία πολιτισμένη δημοκρατία, είναι αναγκαίο οι χαμένοι να δείχνουν συναίνεση, όμως οι πολιτικοί που δεν δέχονται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση», προσέθεσε.