Λόγω του συμβάντος, νωρίτερα εκκενώθηκε και ο Πύργος και οι πλησιέστεροι δρόμοι και οι Αρχές ζήτησαν στον κόσμο να αναβάλλει πιθανή επίσκεψή του στο διασημότερο μνημείο της Γαλλίας μέχρι νεωτέρας.

Σύμφωνα με τους χρήστες στο Twitter, η αστυνομία έφτασε στο σημείο και άρχισε να διαπραγματεύεται με τον άνδρα που σκαρφάλωσε στον Πύργο, ο οποίος όταν εντοπίστηκε, ήταν ήδη στον δεύτερο όροφο.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειχναν έναν ειδικό πυροσβέστη και έναν διασώστη σκαρφαλωμένους στις σιδερένιους δοκούς του πύργου, ύψους 324 μέτρων, ακριβώς κάτω από την υψηλότερη πανοραμική πλατφόρμα του μνημείου, προσπαθώντας να πείσουν τον άγνωστο άνδρα να παραδοθεί.

Η αστυνομία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι τα κίνητρά του παραμένουν ασαφή και ότι ένας διαπραγματευτής είναι παρών. Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV μετέδωσε ότι ο άνδρας απειλεί να αυτοκτονήσει.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τους πλησιέστερους δρόμους στον Πύργο του Άιφελ καθώς πολύς κόσμος στεκόταν και παρακολουθούσε την επικίνδυνη επιχείρηση που άρχισε το απόγευμα.