Η γερμανική εφημερίδα φιλοξενεί τις εκτιμήσεις του Κάρστεν Μπζέσκι επικεφαλής οικονομολόγου της ING Γερμανίας, ο οποίος δηλώνει ότι η οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα για φέτος και του χρόνου είναι η υψηλότερη στην Eυρωζώνη. Το 2019 η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 2 - 2,5%, ενώ η Γερμανία μόλις κατά 0,5%. Όμως η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τα δύσκολα, εκτιμά ο γερμανός ειδικός, η μέχρι τώρα ανάπτυξη δεν είναι σε θέση να αντισταθμίσει την ύφεση των τελευταίων ετών. Από το ξέσπασμα της κρίσης η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 20%, εκτιμά ο Κάρστεν Μπζέσκι

Όμοιες είναι εκτιμήσεις πολλών και στην Ελλάδα. Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο. Και θα ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του Αλέξη Τσίπρα να τις κερδίσει από τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δίνουν την πρωτιά στην Νέα Δημοκρατία και μάλιστα με διαφορά. 

Απαιτείται ανάπτυξη 3% ή 4% για να φθάσουμε στα επίπεδα προ κρίσης, δηλώνει στην εφημερίδα Die Welt ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για να προσθέσει ότι στις προτεραιότητές του αν εκλεγεί θα είναι μια φορολογική μεταρρύθμιση για να τερματιστεί η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, μια μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, μια επαναξιολόγηση του τρόπου επιβολής φόρων, καθώς και η δημιουργία μιας πραγματικά ανεξάρτητης αρχής καταπολέμησης της διαφθοράς.

Στην εκλογική χρονιά 2019 η κυβέρνηση Τσίπρα επικεντρώνεται στην βελτίωση του κλίματος στη χώρα. Πολλά μέτρα θα είναι ευπρόσδεκτα στους ψηφοφόρους, όπως η μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και εστίαση, αλλά και η αύξηση των συντάξεων. Μετά από χρόνια λιτότητας η κυβέρνηση Τσίπρα δίνει πλέον βάρος στην κοινωνική πολιτική».

Πηγή: Deutsche Welle