Περίμεναν μόνο πέντε. Τελικά υπήρχαν έξι. Τα μωρά, τέσσερα από τα οποία είναι κορίτσια, γεννήθηκαν με καισαρική τομή σε νοσοκομείο στη νότια Πολωνία.

Η Maria Wlodkowska, εκπρόσωπος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Κρακοβία, δήλωσε ότι τα μωρά γεννήθηκαν στην 29η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και ότι τα μεμονωμένα βάρη τους κυμαίνονται από 890 γραμμάρια έως 1.300 γραμμάρια. Είπε ότι τα μωρά είναι καλά, αλλά έχουν τοποθετηθεί σε θερμοκοιτίδες για να βοηθηθούν στην ανάπτυξή τους.

Μόνο μία σε σχεδόν πέντε δισεκατομμύρια εγκυμοσύνες οδηγεί σε εξάδημα.

«Είναι η πρώτη φορά που στην Πολωνία γεννιούνται εξάδημα και είναι σπάνιο στον κόσμο», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος νεογνολογίας του νοσοκομείου, καθηγητής Ryszard Lauterbach.

Είπε ότι ήταν έκπληξη επειδή οι γιατροί περίμεναν πέντε μωρά.

«Είχαμε πέντε ομάδες με πέντε θερμοκοιτίδες έτοιμες να περιμένουν, και όταν βγήκαν τα πέντε μωρά, ένα ακόμη κορίτσι, εμφανίστηκε», δήλωσε ο Lauterbach στο TVN24.

Η είδηση έγινε μεγάλο θέμα στην πολωνία

Ο Πρόεδρος Andrzej Duda συνεχάρη τους γονείς και τους γιατρούς μέσω Twitter, ενώ ο τοπικός ποδοσφαιρικός σύλλογος, Cracovia, προσέφερε εισιτήρια διαρκείας στα μωρά.

«Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι οι γονείς σας, αλλά σας δίνουμε, παιδιά, μόνιμη εγγραφή στα εισιτήρια διαρκείας, δήλωσε η Cracovia σε ένα tweet.

Τα μωρά έχουν ένα αδελφό 2,5 ετών.