Από τον χώρο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελεύθερου, οι ανακριτές παρέλαβαν τεκμήρια τα οποία έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις.

Η υπόδειξη της σκηνής έγινε το Σάββατο και σε αυτό αναφέρθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ο εξεταστής της υπόθεσης, υπαστυνόμος Ι. Γιωρκάτζης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση για την ανανέωση της κράτησης του Νίκου Μεταξά.

Όπως εκτιμάται, αυτή θα είναι και η τελευταία ανανέωση που ζητείται, αφού την ερχόμενη Τετάρτη πιθανότατα η υπόθεση να καταχωρηθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Η Αστυνομία βρίσκεται στο τελικό στάδιο των ανακρίσεων από τις οποίες προέκυψε ένα ογκωδέστατο υλικό με 550 καταθέσεις, 427 τεκμήρια, ενώ αναμένεται να ληφθούν άλλες 70 καταθέσεις. 

Ο 35χρονος εμφανίστηκε χθες στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο. Ήταν ατάραχος και απάντησε με δύο μονολεκτικά «όχι» στις ερωτήσεις του δικαστηρίου, εάν έχει ένσταση στην κράτησή του και εάν επιθυμεί να υποβάλει οποιαδήποτε ερώτηση προς τον ανακριτή της υπόθεσης.

Αυτή τη στιγμή αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έγιναν στα τρία οχήματα που χρησιμοποιούσε ο ύποπτος και έγιναν υποδείξεις σκηνών του χώρου από τον οποίο ο ύποπτος προμηθευόταν τα τσιμεντομπλόκ. Στο δικαστήριο αναφέρθηκε ότι συνεχίζονται οι έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης Σιέρρα ενώ συνεχίζονται και οι εξετάσεις για την εξακρίβωση των στοιχείων του έβδομου θύματος, η σορός του οποίου εντοπίστηκε στο πεδίο βολής Ξιντούς. 

Επίσης, αναμένονται να ολοκληρωθούν οι ανθρωπολογικές εξετάσεις στη σορό της 8χρονης Ελένα- Ναταλία. 

Πηγή: philenews.com