Σε επιστολή που υπογράφουν συνολικά 173 εταιρείες, προειδοποιούν για «καταστροφικές» επιπτώσεις στους καταναλωτές καθώς η πρόσφατη απόφαση του Αμερικανού προέδρου για αύξηση 25% στους δασμούς εισαγωγής θα επηρεάσει δυσανάλογα την εργατική τάξη.

Προειδοποιούν επίσης ότι υψηλότερες εισφορές απειλούν το μέλλον ορισμένων επιχειρήσεων και τονίζουν «είναι καιρός να τερματίσουμε αυτόν τον εμπορικό πόλεμο».

Το τελευταίο «επεισόδιο» του αμερικανο-κινεζικού εμπορικού πολέμου γράφτηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν αφού οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία, ο Ντόναλντ Τραμπ αύξησε τους δασμούς στα κινέζικα προϊόντα από το 10% στο 25%. Η Κίνα απάντησε αναγγέλλοντας, σχέδια για αύξηση των δασφών στις εισαγωγές από τις ΗΠΑ ύψους 60 δισ. δολαρίων από την 1η Ιουνίου.

Οι εταιρείες υποδημάτων που υπογράφουν την επιστολή, μεταξύ των οποίων οι Clarks, Dr Martens και Converse, υποστηρίζουν ότι ενώ ο μέσος όρος των δασμών στις ΗΠΑ είναι 11,3%, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φθάσει το 67,5% και σε αυτή την περίπτωση θα είναι αδύνατον για τους καταναλωτές να αγοράσουν αυτά τα προϊόντα.

Πηγή: BBC