Πρόκειται για την κομποστοποίηση, η οποία ουσιαστικά βάζει το νεκρό σώμα σε μια διαδικασία οργανικής αποσύνθεσης μαζί με άλλα υλικά, όπως ροκανίδια και άχυρα.

Αυτή η διαδικασία μετατρέπει το σώμα σε χώμα και μπορεί να αποδοθεί στους συγγενείς.

Οι υποστηρικτές της ιδέας λένε ότι αυτός ο τρόπος είναι μια φιλική για το περιβάλλον διαδικασία που δίνει νόημα και υπόσταση σε αυτό που συμβαίνει στο σώμα μετά το θάνατο.

Όπως είπε εκπρόσωπος της εταιρείας Recompose, η οποία αναλαμβάνει τη διαχείριση νεκρών σωμάτων για κομποστοποίηση, όλα μπορούν να γίνουν κομπόστ, ακόμα και τα δόντια και τα οστά.

Μάλιστα, στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον έχει «τρέξει» τον τελευταίο χρόνο πιλοτικό πρόγραμμα στο οποίο κομποστοποιήθηκαν τα σώματα έξι ανθρώπων που το είχαν εθελοντικά ζητήσει πριν το θάνατό τους.

Το χώμα, το οποίο παραδίδεται στους συγγενείς είναι παραγωγικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φυτέψει κανείς ένα δέντρο ή λουλούδια και έτσι να θυμάται τον αγαπημένο του.

Ο σχετικός νόμος στην Ουάσινγκτον, θα τεθεί σε ισχύ από το Μάιο του 2020 και προβλέπει ότι θα υπάρχει ειδικός χώρος στα κοιμητήρια όπου θα μπορεί να γίνεται αυτή η διαδικασία.

Βέβαια, ο κυβερνήτης της πόλης άρχισε να λαμβάνει ήδη οργισμένα e-mails από πολίτες που δεν συμφωνούν καθόλου με τη ιδέα, λέγοντας ότι είναι βέβηλη και αηδιαστική.

Με πληροφορίες από NBC News