Η Άντρεα Λίντσομ, η υπουργός που ήταν αρμόδια για τις σχέσεις της βρετανικής κυβέρνησης με το κοινοβούλιο, υπέβαλε απόψε την παραίτησή της, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί πλέον να στηρίξει την προσέγγιση που ακολουθεί η Τερέζα Μέι στη διαδικασία του Brexit.

«Δεν πιστεύω πλέον ότι η προσέγγισή της μπορεί να φέρει σε πέρας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» και να οδηγήσει τη χώρα στο Brexit, ανέφερε στην επιστολή παραίτησής της.

Η Λίντσομ, η οποία είχε ταχθεί εξ αρχής υπέρ του Brexit, κάλεσε την Τερέζα Μέι «να λάβει τις σωστές αποφάσεις για το συμφέρον της χώρας».

Η παραίτησή της έρχεται εν μέσω της αντίστασης που συνάντησε το σχέδιο της Μέι για το Brexit ακόμα και από συντηρητικούς βουλευτές.

Αρκετοί υπουργοί δήλωσαν στο BBC ότι η πρωθυπουργός δεν μπορεί να μείνει, με έναν εξ αυτών να αναφέρει ότι είναι «το τέλος της γραμμής» για αυτήν.

Η Λίντσομ ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση των κυβερνητικών δραστηριοτήτων και εκείνη που θα ανακοίνωνε το πότε θα υποβάλλονταν στη Βουλή των Κοινοτήτων το νομοσχέδιο για τη Συμφωνία Αποχώρησης.

Η παραίτησή της είναι η 36η από υπουργό της Τερέζα Μέι και έρχεται μια μέρα πριν από την ψηφοφορία στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις ευρωεκλογές.

Σημειώνεται ότι η Άντρεα Λίντσομ ήταν αντίπαλος της Τερέζα Μέι για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος μετά την αποχώρηση του Ντέιβιντ Κάμερον το 2016.

Η Λίντσομ αποχώρησε τελικά από την κούρσα, αφήνοντας της ηγεσία των Συντηρητικών στην Μέι.