Το περιστατικό έγινε τρεις πριν τον εντοπισμό της σορού της Mary Rose στο μεταλλείο του Μιτσερού.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η γυναίκα στον ΑΝΤ1, ο Μεταξάς επέμενε να την οδηγήσει στο αυτοκίνητό του.

«Ήταν πολύ καλός. Με ρώταγε “πως είσαι, από που είσαι, πόσα χρόνια είσαι στην Κύπρο;”. Και μετά μου είπε “θέλεις δουλειά, μερική απασχόληση;” Και ξαφνικά με συνόδευσε από το πολυκατάστημα στη στάση του λεωφορείου» είπε η γυναίκα στον ΑΝΤ1.

«Με ρώτησε πόσα χρήματα παίρνω την ώρα στη δουλειά μου. Του είπα 6 ευρώ την ώρα. Μου λέει “δεν πειράζει, έχω πολλά λεφτά”. Μου ζητούσε να πάω μαζί του αλλά του έλεγα “όχι, όχι δεν θέλω γιατί έχω δουλειά”. Μου πρότεινε να μου δώσει περισσότερα λεφτά, όσα ήθελα, αν ήθελα να πάω σούπερ μάρκετ θα μου έπαιρνε ότι ήθελα. Αν τον δεις, μοιάζει πολύ καλός, αλλά τα μάτια του δεν ήταν. Τα μάτια του ήταν σαν του διαόλου», είπε η γυναίκα.

Τέσσερις μέρες πριν συλληφθεί, ο Νίκος Μεταξάς επιχείρησε να ξεφορτωθεί στοιχεία που τον ενοχοποιούσαν όπως σχοινιά, μονωτικές ταινίες, καλώδια και βαλίτσες με τσιμεντομπλόκ. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο 35χρονος έβαλε τα ενοχοποιητικά στοιχεία σε βαλίτσες και τα άφησε σε χωράφια της Λευκωσίας. Η δράση του αποκαλύφθηκε μετά την έρευνα στο κινητό του, που κατέδειξε ότι το GPS έδινε συχνά σήμα από δύο χωράφια έξω από τη Λευκωσία.