Το βίντεο διάρκειας 55 λεπτών που ανέβασε ο χρήστης Rezo ξεπέρασε τα 5 εκατ. views και έχει τίτλο «Η καταστροφή του CDU».

«Οι άνθρωποι της CDU ψεύδονται, ασκούν πολιτικές αντίθετες με τις απόψεις των εμπειρογνωμόνων» και «καταστρέφουν τη ζωή μας και το μέλλον μας», υποστηρίζει ο 26χρονος Rezo και επιτίθεται στην κυβερνητική πολιτική για το κλίμα, την ώρα που η Γερμανία δεν έχει επιτύχει τους στόχους της για τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ο νεαρός που έχει 700.000 ακολούθους στο YouTube και 120.000 στο Twitter κατηγορεί επίσης το κεντροδεξιό κόμμα ότι οι αποφάσεις του ευνοούν τους πλούσιους, και ακόμη υπογραμμίζει την «κατάφωρη ανικανότητα» της κυβέρνησης στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων και των ναρκωτικών.

Ο Rezo ενθαρρύνει τους χρήστες του Διαδικτύου να πάνε την Κυριακή στις κάλπες για τις ευρωεκλογές στη Γερμανία, «διαφορετικά οι συνταξιούχοι θα αποφασίσουν για το μέλλον σας», επιμένει. Το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη νεολαία της Γερμανίας, καθώς οι άνω των 60 ετών αποτελούν πλέον το μεγαλύτερο εκλογικό σώμα (36%).
 
Έκπληκτη από τη δημοφιλία του βίντεο του Rezo μόλις πριν από τις ευρωεκλογές που προοιωνίζονται δύσκολες για τα μεγάλα παραδοσιακά κόμματα, η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, η επικεφαλής του CDU, ειρωνεύτηκε χρησιμοποιώντας και εδάφιο της Βίβλου. «Διερωτήθηκα γιατί πράγματι δεν είμαστε επίσης υπεύθυνοι για τις επτά πληγές της Αιγύπτου», δήλωσε σήμερα από το Κίελο όπου πραγματοποιεί εκστρατεία για τις ευρωεκλογές.

Στη συνέχεια, το CDU δημοσίευσε ανοικτή επιστολή απευθυνόμενο στον ενικό στον Rezo και κατηγορώντας τον ότι θέλει να «προκαλέσει» για να έχει το βίντεό του πολλές προβολές. «Η αρχή των youtubers είναι τα “κλικ”. Η αρχή ενός λαϊκού κόμματος όπως το CDU είναι η εμπιστοσύνη», υπογραμμίζει το κόμμα.