Σύμφωνα με το sigmalive.com, τον κ. Χριστόφια επισκέφτηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, αλλά και ο Δήμαρχος Λύσης Αντρέας Καουρής.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας ανέφερε ότι «οι στιγμές είναι δύσκολες, το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι κάθε καλό και ελπίζω όλα να πάνε καλά».

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Χριστόφια, εξήγησε ότι παραμένει κρίσιμη, αλλά ο γιατρός είναι συνέχεια στο πλευρό του και ενημερώνει. Ευχήθηκε δε «να δούμε ξανά τον τέως πρόεδρο πίσω στο σπίτι του».

Ο Δήμαρχος Λύσης Αντρέας Καουρής, εξερχόμενος του νοσοκομείο, είπε ότι είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση της υγείας του όπως είναι σήμερα, στάσιμη, κρίσιμη και επικίνδυνη». Όπως είπε, «ο εσωτερικός μου κόσμος έχει συγκλονιστεί».

Η κατάσταση της υγείας του τέως προέδρου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έγιναν το πρωί νέες εξετάσεις. Παράλληλα αναμένεται η τελική γνωμάτευση των ιατρών από το Ισραήλ.

Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάστασή του

Νεώτερο ιατρικό ανακοινωθέν εκδόθηκε για τον κ. Χριστόφια χθες Πέμπτη.

Όπως αναφέρει: «Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται από τη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης.

Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη, αλλά παραμένει σταθερή. Από προχθές το βράδυ, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστηρίζεται μηχανικά από αναπνευστήρα.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημερώνεται τακτικά από τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενή, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση.