«Στόχος μου ήταν να εφαρμόσω τη συμφωνία για το Brexit. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα, η Βουλή δεν ενέκρινε τη συμφωνία», είπε.

«Φεύγω αφού υπηρέτησα αυτή τη θέση, που ήταν η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου. Η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός, αλλά σίγουρα όχι η τελευταία. Το κάνω χωρίς πικρία, αλλά με τεράστια ευγνωμοσύνη που είχα την ευκαιρία να υπηρετήσω τη χώρα που αγαπώ» είπε στο τέλος του διαγγέλματός της με έναν λυγμό να πνίγει τη φωνή της.

Η Τερέζα Μέι θα παραμείνει στη θέση της μέχρι να οριστεί νέα ηγεσία στο Συντηρητικό Κόμμα.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διαδοχή της στο Συντηρητικό Κόμμα. Επικρατέστερος υποψήφιος θεωρείται ο Μπόρις Τζόνσον. 

Το Συντηρητικό Κόμμα έχει μειοψηφική κυβέρνηση στη Βρετανία. Όποιος και να είναι ηγέτης θα αντιμετωπίσει προβλήματα στην έγκριση τυχόν συμφωνίας για το Brexit και δεν αποκλείεται η προκήρυξη εθνικών εκλογών.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας αναμενόταν από την Πέμπτη να προβεί στην ανακοίνωση αυτή. Νωρίς το πρωί της Παρασκευής επισκέφθηκε τον επικεφαλής της Επιτροπής 1922 των Συντηρητικών Σερ Γκράχαμ Μπρέιντ και αμέσως μετά παραιτήθηκε.