Η Τζένι Χάινς έπεσε θύμα βιασμού από τον πατέρα της Ρίτσαρντ από την ηλικία των τεσσάρων έως τα 14.

Η 49χρονη σήμερα γυναίκα ανέπτυξε ένα «στρατό» προσωπικοτήτων ως τρόπο αντιμετώπισης του Γολγοθά της. 

Στη δίκη του Ρίτσαρντ Χάινς τον Φεβρουάριο της δόθηκε η άδεια να καταθέσει εναντίον του πατέρα της χρησιμοποιώντας αρκετές από τις προσωπικότητές της, οι οποίες έχουν τις δικές τους φωνές, μνήμες και χαρακτηριστικά.

Μετά από μόλις δύο ώρες άλλαξε την δήλωση του σε «ένοχος».

Η κυρία Χάινς ανέπτυξε τις προσωπικότητές της για να αυτο-προστατευτεί ενώ κακοποιούταν και τις καλεί κατόπιν αιτήματος.

Η μία προσωπικότητα είναι ένα κορίτσι που ονομάζεται Συμφωνία, που δημιουργήθηκε όταν ήταν τεσσάρων ετών. Ήταν αυτή η προσωπικότητα που «έβγαινε» όταν βιαζόταν.

Άλλες περιλαμβάνουν ένα αγόρι που ονομάζεται μικρός Ρίκι και μια έφηβη που ονομάζεται Μύες.


Ο Ρίτσαρντ Χάινς

Τον Φεβρουάριο του 2017 ο Ρίτσαρντ Χάινς εκδόθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ΗΠΑ για να δικαστεί, αφού κατηγορούνταν για δεκαετίες κακοποίησης.

Οι ισχυρισμοί ήταν τόσο σοβαροί που υπήρχαν φόβοι πως θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ψυχολογικά τραύματα ακόμα και στους ενόρκους.

Ως παιδί θύματος σεξουαλικής κακοποίησης, δόθηκε στην κυρία Χάινς η ευκαιρία να παραμείνει ανώνυμη κατά τη διάρκεια των δικαστικών διαδικασιών.

Αλλά αν το έκανε, ο πατέρας της θα είχε παραμείνει επίσης ανώνυμος, έτσι η κυρία Χάινς έκανε τη θαρραλέα επιλογή να δημοσιοποιήσει την τραγική της ιστορία. 

Καθώς προετοίμαζαν τη δίκη, η Χάινς και η νομική της ομάδα , συμφώνησαν πώς θα παρουσιάσει τις προσωπικότητές της κατά τη διάρκεια της μαρτυρίας της.

Όταν δέχονταν μια ερώτηση, ο χαρακτήρας που γνώριζε την απάντηση «θα έβγαινε και θα απαντούσε».

Η γυναίκα κατέθεσε με την προσωπικότητα της Συμφωνίας για δύο ώρες πριν ο πατέρας της αλλάξει την δήλωση του και σταματήσει τη δίκη.

Ο Ρίτσαρντ Χάινς κρίθηκε ένοχος για 25 βιασμούς, βαρβαρότητες και άσεμνη επίθεση στο σπίτι του στο Σίδνεϊ τη δεκαετία του 1970 και του 1980.

Σε μια συνέντευξη 60 λεπτών την Κυριακή το βράδυ, η  Χάινς αναγνώρισε ότι ποτέ δεν συνειδητοποίησε ότι οι πολλαπλές φωνές μέσα στο κεφάλι της δεν ήταν κάτι φυσιολογικό, που όλοι οι άνθρωποι έχουν.

«Δεν ήξερα ότι πρέπει να έχεις μόνο μια προσωπικότητα», είπε.