Ο 45χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη, δήλωσε ότι χρησιμοποιούσε το όπλο στις δύο κόρες του, ηλικίας 17 και 13 ετών, και τον 11χρονο γιο του «όταν δεν ακολούθησαν τους κανόνες», σύμφωνα με την αστυνομία.

Το αγόρι υπέστη ένα μικρό έγκαυμα στο χέρι του, αλλά δεν υπήρχαν ορατά τραύματα στα κορίτσια.

Το περιστατικό που συνέβη στη νότια πόλη Kitakyushu είναι το τελευταίο σε μια σειρά από περιστατικά κακοποίησης παιδιών που οδήγησαν την Ιαπωνία να επιδιώξει την απαγόρευση της σωματικής τιμωρίας.

Η πεντάχρονη Yua Funato πέθανε πέρυσι, αφού ο μπαμπάς της τη χτυπούσε και της λιμοκτονούσε στο όνομα της πειθαρχίας.

Ο πρωθυπουργός Shinzo Abe είπε εκείνη την εποχή ότι ο θάνατός της ήταν «συνταραχτικός» και υποσχέθηκε βήματα για την πρόληψη περισσότερων θανάτων.

Οι νομοθέτες στην ισχυρή κατώτερη Βουλή του Κοινοβουλίου την Τρίτη ενέκριναν ομόφωνα ένα σχέδιο απαγόρευσης της σωματικής τιμωρίας των παιδιών από τους γονείς τους.

Περισσότεροι από 50 χώρες - κυρίως στην Ευρώπη - έχουν νόμους που απαγορεύουν την σωματική τιμωρία των παιδιών στο σπίτι, κάτι που ορισμένοι ερευνητές λένε ότι είναι μια αναποτελεσματική μορφή πειθαρχίας.

Η Ιαπωνία θα ήταν η τρίτη χώρα στην Ασία που θα θεσπίσει μια τέτοια απαγόρευση μετά τη Μογγολία το 2016 και το Νεπάλ δύο χρόνια αργότερα.