Σύμφωνα με όσα ανέφερε ενώπιον δικαστηρίου ο υπεύθυνος αστυνόμος της υπόθεσης, εντοπίστηκε νέο e-mail του «Ορέστη», ενώ μέχρι τώρα ήταν γνωστό στις Αρχές ένας άλλος λογαριασμός, συνδεδεμένος με τα προφίλ του σε Facebook και Badoo, μέσω των οποίων συνομιλούσε με τα θύματά του.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε κατά τη διαδικασία ανανέωσης του διατάγματος της κράτησής του, ενώ μεταξύ άλλων έγινε γνωστό ότι αναμένονται τα αποτελέσματα επιστημονικών εξετάσεων, αλλά και από τα διατάγματα άρσης της ιδιωτικής επικοινωνίας.

Όπως επισημάνθηκε, μάλιστα, τα διατάγματα αυτά ανοίγουν νέους κύκλους λήψης καταθέσεων. Ανάμεσα στα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, αναφέρθηκε ότι οι Αρχές αναμένεται να ερευνήσουν τέσσερις νέες περιοχές στην Επαρχία Λευκωσίας, οι οποίες θα δώσουν στους ανακριτές νέα τεκμήρια. 

Ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου, συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Ερωτηθείς από τη Δικαστή αν αντιλαμβάνεται τη διαδικασία και αν φέρει ένσταση στα όσα ειπώθηκαν από τον ανακριτή, είπε λακωνικά «όχι» και «μάλιστα εντιμότατη». Ο ίλαρχος δεν έχει εμφανίσει ουδεμία διαφοροποίηση στη συμπεριφορά του ενώπιον Δικαστηρίου, καθώς επίσης δεν άλλαξε ούτε και το λεκτικό με το οποίο απαντά στις ερωτήσεις των Δικαστών.

Σήμερα εγκρίθηκε το έκτο κατά σειρά διάταγμα προσωποκράτησης εναντίον του 35χρονου.

Πηγή: sigmalive.com