Σε έναν «μαραθώνιο θυληκότητας» που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου, οι εργαζόμενες που θα φορέσουν φούστα ή φόρεμα «όχι μακρύτερο από πέντε εκατοστά πάνω από το γόνατο» θα πάρουν μπόνουν 100 ρουβλια (1,37 ευρώ), αρκεί να στείλουν στην εταιρεία μία φωτογραφία τους.

Μια εκπρόσωπος της Tatprof, η Αναστασία Κιρίλοβα, είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Γκαβαρίτ Μασκβά, ότι πήρε αυτήν την πρωτοβουλία για να «ομορφύνει» τις εργάσιμες ημέρες. «Πολλές γυναίκες φορούν αυτόματα παντελόνι, για αυτό ελπίζουμε ότι με αυτή τη δράση οι κυρίες μας θα αισθανθούν τη θηλυκότητα και τη γοητεία τους, όταν επιλέξουν μια φούστα ή ένα φουστάνι», επέμεινε η εκπρόσωπος.

«Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενώσουμε την ομάδα μας», που αποτελείται σε ποσοστό 70% από άνδρες, είπε η Κιρίλοβα, διαβεβαιώνοντας πάνως ότι δεν απαγορεύεται ουδόλως στις γυναίκες να φορούν παντελόνι, αν το επιθυμούν. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον ήδη εξήντα γυναίκες έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στον «μαραθώνιο».

Η πρωτοβουλία «άρεσε σε όλους» τους εργαζόμενους στην Tatprof, είπε η Κιρίλοβα. 

Εντούτοις, προκάλεσε πολλές αρνητικές αντιδράσεις στα social media, με τους χρήστες να κάνουν λόγο για σεξισμό και για «απαίσια μεταχείριση των γυναικών». Μάλιστα, η γνωστή φεμινίστρια δημοσιογράφος Ζαλίνα Μαρσενκούλοβα, έκανε λόγο μέσω του ιστότοπου Telegram για «νέα από τον Μεσαίωνα».