Οι ερευνητές εξέταζαν δείγματα του νερού από τρία διαφορετικά βάθη νερού στη λίμνη και συνέλεξαν DNA από δέρμα, λέπια, φτερά, γούνα και περιττώματα, που άφησαν πίσω τους διάφορα πλάσματα. Στη συνέχεια έστειλαν τα δείγματα DNA να εξεταστούν σε εργαστήρια στη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τη Δανία και τη Γαλλία.

Ο καθηγητής Νιλ Γκέμελ του Πανεπιστημίου του Οτάγκο της Νέας Ζηλανδίας και επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων είναι «εκπληκτικά».

Αν και οι λεπτομέρειες της μελέτης θα γίνουν γνωστές σε μεταγενέστερο στάδιο, μία από τις θεωρίες για το πιο διάσημο «τέρας» της Σκωτίας «ίσως» είναι σωστή.

Μία από αυτές τις θεωρίες είναι ότι η «Νέσι«» είναι ένας πλεσιόσαυρος που κατά κάποιον τρόπο επέζησε όταν οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν, ή είναι ένας οξύρρυγχος ή ένα γιγαντιαίο γατόψαρο.

Ο καθηγητής Γκέμελ δήλωσε ότι ελπίζει να ανακοινώσει τα πλήρη ευρήματα της μελέτης στη Σκωτία τον επόμενο μήνα - αλλά δεν θα επιβεβαιώσει ποια από τις παραπάνω υποθέσεις μπορεί να είναι σωστή.

«Αν υπάρχει κάτι βαθιά μυστηριώδες; Εξαρτάται από το τι πιστεύετε. Αν υπάρχει κάτι εκπληκτικό; Υπάρχουν κάποια πράγματα που ναι, προκαλούν έκπληξη», συνέχισε ο Γκέμελ

«Εξετάσαμε κάθε μια από τις κυριότερες θεωρίες για το Τέρας του Λοχ Νες. Για τρεις από αυτές μάλλον μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι σωστές αλλά μία από αυτές ίσως και να είναι» κατέληξε ο ερευνητής.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στο Μάτι: Παιδιά και ηλικιωμένοι τα περισσότερα θύματα – Γιατί εγκλωβίστηκαν

Οι «παρενέργειες» της απλής αναλογικής: Δήμαρχοι χωρίς πλειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια

Μπογδάνος για το «γκρέμισμα της ΕΡΤ με τανκς»: Απάντησα ηλιθιωδώς μέσα στη νύχτα (pics)

Συγκινητικό: Ένα ολόκληρο σχολείο έμαθε νοηματική για να υποδεχθεί μια κωφάλαλη μαθήτρια (vid)