Εκεί βρέθηκαν και ομάδες Αμερικανών κυρίως υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ για να τον υποδεχτούν, αποκαλώντας τον «ήρωα», την προεδρία του οποίου θα πρέπει να μιμηθεί ο επόμενος Βρετανός πρωθυπουργός.

Οι διαδηλωτές κατά του Τραμπ αναμένεται τις επόμενες ώρες, και όσο θα πραγματοποιεί την τριήμερη επίσκεψή του στη Βρετανία, να συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις, με μεγαλύτερη την αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Τραφάλγκαρ.

Ο επικεφαλής του Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, ο οποίος αρνήθηκε να συμμετάσχει στο επίσημο δείπνο της βασίλισσας προς τον Αμερικανό πρόεδρο, σε μήνυμά του στο twitter ενθάρρυνε τους πολίτες να συμμετάσχουν στην αυριανή διαμαρτυρία λέγοντας: «Η αυριανή διαμαρτυρία κατά της επίσημης επίσκεψης του Ντόναλντ Τραμπ είναι μία ευκαιρία να σταθούμε αλληλέγγυοι με αυτούς στους οποίους επιτέθηκε στην Αμερική, στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας σήμερα το πρωί», εννοώντας την λεκτική επίθεση του Αμερικανού προέδρου προς τον δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Καν.

Ξεκινώντας από σήμερα, η Διεθνής Αμνηστία κρέμασε δύο πανό από την γέφυρα Βόξολ στον Τάμεση, που είναι ορατή από την αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο, στα οποία γράφει «Αντισταθείτε στον Τραμπ» και «Αντισταθείτε στον Ρατσισμό».

Τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην επίσκεψη Τραμπ απεικονίζει και δημοσκόπηση της YouGov, τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την οποία το 63% των Βρετανών θεωρούν ότι ο Τραμπ ήταν λίγος ή απαίσιος πρόεδρος. Ειδικά για τους Λονδρέζους το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 71%, ενώ μόνο το 9% των κατοίκων του Λονδίνου πιστεύουν ότι είναι ένας καλός πρόεδρος. Το χειρότερο ποσοστό έλαβε ο Τραμπ στην Σκοτία, με 72% των ερωτηθέντων να θεωρούν ότι πρόκειται για έναν απαίσιο πρόεδρο.