«Πόρτα» από τον Μπόρις Τζόνσον, «έφαγε» ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος ζήτησε να τον συναντήσει με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των Συντηρητικών όμως, να απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Το γεγονός έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ έχει πάρει θέση υπέρ του Μπόρις Τζόνσον στην κούρσα της διαδοχής της Τερέζα Μέι στην ηγεσία των Συντηρητικών. Τραμπ και Τζόνσον πάντως μίλησαν για περίπου 20 λεπτά στο τηλέφωνο, σε μια συνομιλία που συνεργάτες του Βρετανού πολιτικού περιέγραφαν ως «φιλική και παραγωγική». 

Συναντήθηκαν Τραμπ – Φάρατζ

Από την άλλη, κανονικά πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του ξενοφοβικού λαϊκιστή Νάιτζελ Φάρατζ, αρχηγό του κόμματος του Brexit και του προέδρου των ΗΠΑ. 
«Καλή συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ --πιστεύει πράγματι στο Brexit και λατρεύει το ταξίδι του στο Λονδίνο», έγραψε στο Twitter ο Νάιτζελ Φάρατζ, του οποίου το κόμμα κατήγαγε μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές που διεξήχθησαν στη Βρετανία.

Ο Φάρατζ είπε ότι ο Τραμπ εξέφρασε όμως την ανησυχία ότι το Brexit μπορεί να καθυστερήσει πολύ. Ο Φάρατζ ήταν ένας από τους πρώτους Βρετανούς που επισκέφθηκαν τον Τραμπ στη Νέα Υόρκη μετά την προεδρική εκλογή του το 2016 και ο αμερικανός πρόεδρος τον αποκάλεσε πρόσφατα "φίλο του".

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σαββατοκύριακο στην εφημερίδα Sunday Times, ο Τραμπ είπε: «Μου αρέσει ο Νάιτζελ. Έχει πολλά να προσφέρει, είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος. Ο Τραμπ πιστεύει απόλυτα στο Brexit, πιστεύει ότι είναι το σωστό για τη χώρα και ανησυχεί που φαίνεται ότι θα καθυστερήσει παρα πολύ καιρό», είπε ο Φαρατζ στη ραδιοφωνική του εκπομπή στον σταθμό LBC, μετά τη συνάντησή του με τον  πρόεδρο των ΗΠΑ.