Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Μαρκ Μπούγκτον, το ανεμόπτερο πέρασε από την οροφή και βγήκε από την άλλη πλευρά - στη σοφίτα του σπιτιού.

Ένας γείτονας άκουσε τη συντριβή και κάλεσε το ΕΚΑΒ.

«Τρεις από μας πήγαν επάνω και μπήκαν στη σοφίτα. (Ο πιλότος) ήταν εκεί πάνω. Του είπαμε να βγει έξω και είπε όχι μέχρι να βρει τα γυαλιά του», δήλωσε.

Η FAA επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος Alisport Light Sport συνετρίβη γύρω στις 4 μ.μ. και ότι ο πιλότος ήταν το μόνο άτομο που επέβαινε σε αυτό. Ο πιλότος δεν είχε τραυματιστεί, αλλά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Κανείς άλλος δεν τραυματίστηκε, αν και μια μητέρα με δύο παιδιά που ζουν στο σπίτι μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

«Είπε ότι η ίδια και τα δύο μικρά παιδιά της παρακολουθούσαν τηλεόραση κάτω. Τότε άκουσε κάποιον να μιλά ξαφνικά και άκουσε ένα κρότο. Στη συνέχεια βγήκε από το σπίτι», εξήγησε ο γείτονας Τσάρλι Γκάβερ.

Σύμφωνα με το Τμήμα Πυροσβεστικής του Ντάνμπερι, το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Δημοτικό Αεροδρόμιο κι έχασε ύψος, αναγκάζοντας τον πιλότο να δοκιμάσει μια επείγουσα προσγείωση.

Το αεροσκάφος δεν χρησιμοποιεί καύσιμο, επομένως δεν υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς.

«Είναι ένα πολύ ελαφρύ αεροσκάφος. Έτσι ευτυχώς δεν υπήρχε μεγάλη ζημιά στο σπίτι. Φυσικά υπάρχει μια τρύπα στην οροφή», δήλωσε ο αρχηγός της πυροσβεστικής της πόλης.

Η γυναίκα με τα δύο της παιδιά θα μείνουν αλλού μέχρι να γίνουν επισκευές, ενώ η FAA και η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών (NTSB) θα ερευνήσουν τα αίτια του ατυχήματος.