Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Σάνον της δυτικής Ιρλανδίας, όπου προσγειώθηκε το αεροσκάφος του προέδρου των ΗΠΑ μετά την επίσημη επίσκεψη του προεδρικού ζεύγους στη Βρετανία.

Ο πρωθυπουργός Βαράντκαρ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο Σάνον όπου ένας χώρος έχει διαμορφωθεί κοντά στο αεροδρόμιο για όσο διαρκεί η επίσκεψη.

Ο Τραμπ θα έχει σύντομη συνάντηση με τον ηγέτη της Ιρλανδίας, με το Brexit, τη μετανάστευση, την αμερικανική υποστήριξη στη Βόρεια Ιρλανδία και το εμπόριο να περιλαμβάνονται στην ατζέντα των συνομιλιών.

Η βουλευτής των Εργατικών Τζαν Ο' Σάλιβαν μίλησε για το δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτυρηθούν κατά της επίσκεψης Τραμπ. Μιλώντας στο εθνικό ραδιοφωνικό δίκτυο RTE σήμερα η Ο΄Σάλιβαν είπε ότι η επίσκεψη Τραμπ δίνει στους Ιρλανδούς μια "ευκαιρία να είναι πολύ ξεκάθαροι στις θέσεις τους για θέματα όπως ο ρατσισμός και η κλιματική αλλαγή".

Στη μεγαλύτερη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Σάνον θα μετάσχουν μεταξύ άλλων η αντιπολεμική οργάνωση Shannonwatch και η οργάνωση για την κλιματική κρίση Extinction Rebellion.

Στο Δουβλίνο οργανώνεται ολονυκτία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ενώ διαδηλώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις.

Πάντως ο Ντόναλντ Τραμπ θα διανυκτερεύσει απόψε στο Ντούνμπεγκ στην Κομητεία Κλερ στο Trump International Golf Links and Hotel.