Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αρχές αναζητούν κι άλλους υπόπτους.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ης Μαΐου, όταν η Μελάνια Γκεμοντό, 28 ετών, από την Ουρουγουάη, ταξίδευε στο λεωφορείο με την Αμερικανίδα φίλη της Κρις μετά από μια νύχτα διασκέδασης στο Λονδίνο.

Ενώ βρίσκονταν στον πάνω όροφο ενός διπλού λεωφορείου, η Μελάνια υποστηρίζει ότι το ζευγάρι προσεγγίσθηκε από μια ομάδα ανδρών, έναν που μίλησε ισπανικά, και οι υπόλοιποι Βρετανοί. Οι άντρες έκαναν σεξουαλικές χειρονομίες και προσπάθησαν να τις βάλουν να φιληθούν μπροστά τους.

Όταν το ζευγάρι αρνήθηκε, η συμμορία των ανδρών άρχισε να ρίχνει νομίσματα στιε γυναίκες και στη συνέχεια τους επιτέθηκε και τις άφησε να αιμορραγούν. Σε μια φωτογραφία που τράβηξε η Μελάνια κι ανήρτησε στο Facebook, διακρίνεται η ίδια να αιμορραγεί από τη μύτη, το πουκάμισό της είναι καλυμμένο από αίμα, ενώ στο πλευρό της βρίσκεται η φίλη της που δείχνει συντετριμμένη.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Άντι Κοξ είπε μετά τη σύλληψη των νεαρών: «Πρόκειται για μια αηδιαστική επίθεση σε βάρος δύο γυναικών, που φαίνεται πως τις είχε επιλέξει και στοχοθετήσει μια ομάδα νεαρών. Οι ύποπτοι προέβησαν σε ομοφοβικά σχόλια εναντίον του ζευγαριού προτού αρχίσουν να πετούν εναντίον του κέρματα», συνέχισε. «Όταν οι γυναίκες επιχείρησαν να τους λογικεύσουν, η επίθεση κλιμακώθηκε σε βιαιοπραγία».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι «οι επιθέσεις τέτοιου τύπου στα λονδρέζικα λεωφορεία είναι σπάνιες», ενώ ανακοίνωσε την ανάπτυξη επιπλέον αστυνομικών με στολές ή πολιτικά, που θα περιπολούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να εγγυώνται την ασφάλεια των επιβατών.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν σε διαφορετικά αστυνομικά τμήματα για να υποβληθούν σε ανάκριση. Θεωρούνται ύποπτοι για πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών και κλοπή.