Το φαβορί για να γίνει ο επόμενος ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος έχει επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεσή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση..

Ωστόσο, ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας είπε ότι διαβεβαίωσε ιδιωτικά την ευρωπαϊκή ομάδα έρευνας Brexit (ERG) ότι δεν θα αποκλείσει την έξοδο χωρίς συμφωνία.

Ορισμένοι Brexiteers προέτρεψαν τον επόμενο πρωθυπουργό να αναστείλει το κοινοβούλιο – κίνηση γνωστή ως proroguing - ώστε οι βουλευτές να μην είναι σε θέση να σταματήσουν μια έξοδο από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς συμφωνία, κάτι που θα απαιτούσε την άδεια της βασίλισσας.

«Έχει πει στην ομάδα ERG ότι η επιλογή αυτή υπάρχει στο τραπέζι και έχει υπογράψει το σχέδιό τους για μια «διαχειριζόμενη μη συμφωνία », είπε μια πηγή στους Times.

Ένας ανώτερος Brexiteer επιβεβαίωσε χθες το βράδυ ότι ο κ. Τζόνσον είχε συζητήσει την επιλογή της αναστολής του κοινοβουλίου σε μια ιδιωτική συνάντηση αργά την περασμένη εβδομάδα. Ένας άλλος είπε: «Δεν άκουσα να το αποκλείσει». Σε σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπός του αρνήθηκε να προχωρήσει πέρα ​​από το να επαναλάβει τον προηγούμενο ισχυρισμό του υποψηφίου ότι ήταν «ενστικτωδώς αντίθετος» στην επιλογή.

Οι προοπτικές μιας άτακτης εξόδου αυξήθηκαν έντονα χθες με την ήττα μιας προσπάθειας να δοθεί στα κοινοβούλια η εξουσία να σταματήσουν έναν μελλοντικό πρωθυπουργό από το να βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.