Στο κείμενο αναφέρεται πως ο Αλέξης Τσίπρας, αποκαλύπτοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αφού ζήτησε επίσημα τη διάλυση του κοινοβουλίου, αναγνώρισε την «οργή και την κούραση» που οδήγησε στη συντριπτική ήττα των ευρωεκλογών και δεσμεύθηκε ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας και οι χαμηλότεροι φόροι θα είναι οι κεντρικοί πυλώνες μιας νέας διακυβέρνησης.

Αναφέρει ο Guardian: «Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να ελπίζουν», δήλωσε ο πρωθυπουργός στα στελέχη του κόμματος, υπενθυμίζοντας χρόνια αυστηρής εποπτείας από τους πιστωτές διάσωσης που κράτησαν το χρεωμένο έθνος στη ζωή. «Πρέπει να σφίξουμε τα δόντια μας και να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις σε έναν δρόμο που δεν ήταν καθόλου εύκολος ... Καταλαβαίνω τον θυμό και την κούραση πολλών αλλά τώρα αξίζουμε την ευκαιρία να κυβερνήσουμε για πρώτη φορά χωρίς τα χέρια μας δεμένα». 

Ο Guardian αναφέρει επίσης πως η κλίμακα της ήττας στις ευρωεκλογές που χαρακτηρίστηκε ως «τεράστιο σοκ» από ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αποδόθηκε κυρίως στην απώλεια της μεσαίας τάξης, «η οποία επλήγη από ένα καθεστώς υψηλών φόρων στα τέσσερα χρόνια από τότε που ο Τσίπρας ανέλαβε την εξουσία.

«Σε μια προσπάθεια να ξανακερδίσει το έδαφος που χάθηκε αφού αναγκάστηκε να υιοθετήσει τις ίδιες τις πολιτικές τις οποίες αντιμετώπισε κάποτε, ο Τσίπρας πήρε τώρα ένα φύλλο από το βιβλίο του συντηρητικού αντιπάλου του ΚΑΙ υπόσχεται να μειώσει τον φόρο εισοδήματος και έναν πολύ χαλαρό φόρο ακίνητης περιουσίας» σημειώνει ο Guardian. 

Το Βρετανικό Μέσο σημειώνει «Ο 45χρονος πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα δώσει προτεραιότητα στη δημιουργία μισού εκατομμυρίου θέσεων απασχόλησης για την προσαρμογή των επιπέδων ανεργίας στην Ελλάδα σε σχέση με άλλα μέρη της ΕΕ. Σε ποσοστό κάτω του 20%, το ποσοστό ανεργίας παραμένει το υψηλότερο στην ΕΕ, ακόμη και αν η χώρα βρίσκεται επίσης στην πορεία προς την οικονομική ανάκαμψη - αν και με βραδεία ανάπτυξη 1,3%

Σημειώνεται επίσης πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι οι ψηφοφόροι αντιμετωπίζουν «ένα δίλημμα» μεταξύ των παλαιών δυνάμεων που χρεοκόπησαν την Ελλάδα και μιας νέας προοδευτικής συμμαχίας.

Το κείμενο αναφέρεται επίσης και στη Συμφωνία των Πρεσπών σημειώνοντας: «Πέρυσι, παρά την οργή πολλών, ο Τσίπρας τερμάτισε την πολυετή διαμάχη ονόματος μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, όταν οι δύο πρωτεύουσες έκαναν μια συμφωνία που είδε τη βαλκανική χώρα να συμφωνεί να αποκαλείται Βόρεια Μακεδονία για να κατευνάσει τους ελληνικούς φόβους εδαφικής επέκτασης. Σε αντάλλαγμα η Ελλάδα άρε την αντίρρησή της ώστε αν αρχίσει ο γείτονας της τις ενταξιακές συνομιλίες με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

«Με την αντιπολίτευση που επικρατεί στις δημοσκοπήσεις, υπάρχει η αίσθηση ότι ο Τσίπρας ξεμένει από κινήσεις. Μια δημοσκόπηση που δημοσίευσε η Metron Analysis μετά τις ευρωεκλογές έδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία, υπό την κυριαρχία του συναινετικού Κυριάκου Μητσοτάκη,  διευρύνει το προβάδισμα της με 10,2 βαθμούς διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος φιλοξενούνται δηλώσεις του υπουργού μετανάστευσης Δημήτρη Βίτσα ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: «Οι περισσότεροι από εκείνους που απείχαν στις ευρωεκλογές ήταν φυσικοί υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αν μπορούμε να τους κερδίσουμε τότε πιστεύω ειλικρινά ότι έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε πάλι.»