Ο ηγέτης του ρεπουμπλικανικού κόμματος της Τουρκίας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του κατηγόρησε την κυβέρνηση Ερντογάν για την πολιτική της στην Κύπρο.

Στην ομιλία του είπε: «Η ειρηνευτική επιχείρησή μας στην Κύπρο το 1974 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην εξωτερική μας πολιτική. Όταν οι ομογενείς μας δολοφονούνταν κανείς δεν έμεινε θεατής»

Υποστήριξε ότι από το 1974-2019, στην Κύπρο δεν άνοιξε μύτη. Όλοι οι πολίτες ζούσαν σε γαλήνη. Αλλά τώρα η πολιτική στην Κύπρο πρέπει πια να αλλάξει. Χρειάζεται να ξεκινήσει μία νέα περίοδος, αν δεν γίνει, θα έρθουμε αντιμέτωποι με ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον. Πρέπει πλέον να αναγνωριστεί η τουρκική δημοκρατία Βόρειας Κύπρου».

Ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ακόμη ότι 16 νησιά στο Αιγαίο που ανήκαν στην Τουρκία τώρα βρίσκονται «υπό ελληνική κατοχή»!

«Και δεν βγάζουν άχνα. Δεν μπορούν να βγάλουν άχνα. Γιατί;», είπε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Πρόσθεσε ακόμη ότι τα νησιά που με βάση την συνθήκη της Λωζάνης θα έπρεπε να είναι αποστρατιωτικοποιημένα είναι όλα στρατιωτικοποιημένα.

«Πού είναι αυτή η κυβέρνηση; Πού είναι το προεδρικό; Πού είναι τα συμφέροντα της Τουρκίας; Κάθε μέρα χάνουμε κάτι», ανέφερε.

Πηγή:sigmalive