Μιλώντας σήμερα στη συνοικία Σαντζάκτεπε, ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τους πολίτες να μη χαροποιήσουν ξανά τους Έλληνες, οι οποίοι ήταν «ανάμεσα σε εκείνους που χάρηκαν περισσότερο από το αποτέλεσμα των εκλογών της 31ης Μαρτίου. Θυμάστε τους τίτλους των ελληνικών εφημερίδων, έτσι;» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Αναφέρθηκε επίσης και σε ένα σύνθημα που είχε γραφτεί στους τοίχους της πόλης και έλεγε ότι «ο διωγμός ξεκίνησε το 1453». «Απευθύνομαι στη νοοτροπία που διακατέχει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα για να τους πω ότι 1453 δεν ξεκίνησε η τυραννία αλλά οι κατακτήσεις της καρδιάς μας ξεκίνησαν το 1453» είπε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης τον Ιμάμογλου ότι λαμβάνει υποστήριξη από ξένες χώρες και η κυβέρνησή του κατηγορεί το HDP (του Ντεμιρτάς, το οποίο κάλεσε τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν υπέρ του Ιμάμογλου στις 18 Ιουνίου) ότι έχει άμεσες σχέσεις με το ΡΚΚ, το οποίο αναφέρεται ως τρομοκρατική ομάδα από την Τουρκία, την ΕΕ και τις ΗΠΑ

«Γιατί όλοι αυτοί οι ξένοι κύκλοι ενδιαφέρονται τόσο πολύ για το ποιος θα διοικεί την Κωνσταντινούπολη; Ενδιαφέρονται για το ποιος εκλέγεται ως δήμαρχος του Λονδίνου, του Βερολίνου, του Παρισιού, της Βιέννης, του Άμστερνταμ ή των Βρυξελλών;» αναρωτήθηκε.

Με πληροφορίες από: www.hurriyetdailynews.comwww.haberturk.com