Αθλητικά παπούτσια διαφόρων μεγεθών και σχεδίων, όλα αφόρετα, εμφανίζονται σε παραλίες από τις Βερμούδες ως την Ιρλανδία.

Σύμφωνα με το BBC, τα πρώτα παπούτσια εντοπίστηκαν το Σεπτέμβριο του 2018 στο στο νησί Flores, στο αρχιπέλαγος των Αζορών.

Στην αρχή μάλλον κανείς δεν έδωσε και πολλή σημασία, αφού θα μπορούσε κάποιος να τα ξέχασε ή να τα παρέσυρε το κύμα από κάπου.

Όμως σύντομα εντοπίστηκαν κι άλλα: Παπούτσια προπόνησης, σαγιονάρες και άλλα, πολλά εκ των οποίων είχαν και την ίδια ημερομηνία παραγωγής αναγεγραμμένη.

H υπόθεση άρχισε να αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν βρέθηκαν κι άλλα παπούτσια 2.250 χιλιόμετρα μακριά, στην Κορνουάλη του Ηνωμένου Βασιλείου!

Σύμφωνα με το BBC, τέτοιου είδους υποδήματα έχουν βρεθεί, στις Βερμούδες, στις Μπαχάμες, στη Γαλλία, στην Ιρλανδία, στο Όρκνει της Σκωτίας.

Η πιθανή λύση του γρίφου

Όπως αναφέρει το BBC, μάλλον όλα αυτά τα παπούτσια προέρχονται από ένα ναυάγιο.

Πρόκειται μάλλον για το πλοίο Maersk Shanghai, το οποίο είχε τη δυνατότητα να μεταφέρει 10.000 κοντέινερς και το Μάρτιο του 2018 ταξίδευε από το Νόρφολκ, της Βιρτζίνια προς την ανατολική ακτή των ΗΠΑ στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας.

Το βράδυ της 3ης Μαρτίου βρέθηκε στο μάτι της θύελλα και φαίνεται πως κάποια από τα κοντέινερς έπεσαν στη θάλασσα.